Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  dao otkaz

  Dao otkaz u Netflixu iako je zarađivao 450.000 USD godišnje: To nije bilo to

  Michael Lin zaposlio se u poznatoj striming kompaniji Netflix 2017. godine na mesto softverskog inženjera, a njegov život izgledao je poput sna. Zarađivao je 450.000 dolara godišnje, imao besplatnu hranu i imao plaćeno slobodno vreme.

  Ipak, ubrzo se sve promenilo, a život mu je, zbog posla, izgubio smisao.

  Iako je na početku mislio da je potpisao „večni“ ugovor sa radnim mestom, Michael iz Kalifornije je četiri godine kasnije dao otkaz, a svi su ostali u čudu zbog njegove odluke.

  Na početku je sve bilo kao san u Netflix – u

  „Rad u Netflixu bio je kao biti plaćen za rad na studijama slučaja o kojima učite na studijama. Svim zaposlenima omogućili su da stiču znanje, i ja sam svakoga dana učio toliko toga“, započeo je Michael za Insider.

  Tokom sledeće dve godine, početno oduševljenje je počelo da nestaje, a Michael tvrdi da je izgledalo kao da su se projekti i sastanci „stopili u jedno“ i da je inženjerski posao počeo da izgleda kao „copy-paste“.

  „Zatim je nastupila pandemija koronavirusa. Kancelarija se zatvorila, a svi moji omiljeni delovi posla – druženje, kolege, benefiti su nestali. Ostao je samo rad, u kom više nisam uživao“, rekao je.

  dao otkaz

  netflix, otkaz, pixabay

  Prestao da uživa u plati, pa dao otkaz

  Michael je „želeo da ima bolji učinak“ pa je proveo dve godine povezivajući se se i prijavljujući se za svaku ulogu menadžera proizvoda koju je mogao da nađe. Ipak, tvrdi, sve je bilo uzaludno jer Netflix nije imao nikakve procese koji su podržavali horizontalne promene uloga.

  Tada je izgubio motivaciju, ali i prestao da uživa u svojoj velikoj plati.

  „U početku sam zarađivao novac i neprestano učio nove stvari. Ona sam počeo samo da zarađujem novac, bez napredovanja“, rekao je Michael.

  „Počeo sam da se osećam kao da ponavljam istu grešku u karijeri. Ostajao sam na poslu koji mi nije odgovarao duže nego što sam žečeo. Moja jedina motivacija na kraju je postala pokušaj da ne dobijem otkaz“, priča.

  Život je kratak za gubljenje vremena

  Ipak, pandemija ga je dovela do spoznaje da je život kratak da bi gubio vreme.

  „Odlagao sam svoje snove, a pandemija me je podsetila da možda sutra neću moći da ih ostvarujem. Bojao sam se da će na mojoj nadgrobnoj ploči da piše: ‘Ovde leži Michael. Proveo je život radeći posao koji nikada nije voleo'“, setio se.

  Nakon dve nedelje provedene u razmišljanju, uprkos protivljenju svojih roditelja, odlučio je da razgovara sa svojim menadžerom i uskoro je sedeo na poslednjem sastanku u firmi.

  dao otkaz

  sastanak, posao, otkaz, pixabay

  „Mislio sam da će moj život biti gotov nakon odlaska iz Netflixa. Bojao sam se da neću imati društveni život, jer se pre sve vrtelo oko posla. Ali dogodilo se suprotno. Upoznao sam više ljudi kroz pokretanje sopstvenog posla – druge preduzetnike, pisce i kreatore“, rekao je Michael.

  To što je dao otkaz bila je najbolja odluka

  Danas, osam meseci nakon što je dao otkaz tvrdi da je to najbolja odluka koju je doneo.

  „Odlučio sam da se u potpunosti posvetim radu za sebe. Iako tek počinjem, verujem da će se desiti dobre stvari ako radim posao koji mi daje energiju. Osećam duboki mir u sebi i nepokolebljivu veru da će sve biti u redu“, zaključio je Michael.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE