Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dani korejske kulture prvi put u Srbiji

  Prvi put u Srbiji ambasada Republike Koreje u Beogradu organizuje Dane korejske kulture, u cilju promocije korejske kulture, ali i stvaranja jače veze između korejskog i srpskog naroda.

  Festival će se održati u periodu maj/jun na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u Novom Sadu. Ulaz na sve događaje je besplatan, ali će za neke od događaja posetioci morati da najave svoj dolazak ili preuzmu svoje besplatne ulaznice.

  Tokom Dana korejske kulture, publiku očekuje uzbudljiv program koji uključuje muzička dešavanja, izložbe, operu, modu, kulinarski događaj, predavanja o jeziku i kulturi, politički seminar i naravno, za mlađi deo publike ponešto o popularnoj korejskoj kulturi (K-Pop, drame, filmovi…).

  Organiyatori posebnu pažnju skreću na Hanbok izložbu (hanbok – tradicionalna korejska nošnja) dizajnerke Hesun Li (Hye-soon Lee), koja je svoja modna dela nedavno prikazala i u Luvr muzeju u Parizu. Svoju izložba će najavu 20. maja tokom Noći muzeja u UK Parobrodu, a cela će biti prikazana na istom mestu, u periodu od 23. do 31. maja. Dizajnerka će održati predavanje i diskusiju o modi i hanboku 24. maja (11:00-12:30h), a tom prilikom publika će imati jedinstvenu priliku da porazgovara sa njom i postavlja pitanja.

  Za više informacija o kompletnom programu, pratite zvaničnu Facebook stranice festivala i ambasade Koreje u Beogradu.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE