Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas: Smenjen načelnik sa VMA, potpisnik proglasa UPK

  Profesor doktor Bratislav Trifunović smenjen je sa mesta načelnika Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, potvrđeno je nezvanično za list Danas na VMA.

  Trifunović, koji je jedan od potpisnika otvorenog pisma Ujedinjenih protiv kovida, u kome se traži odgovornost vlasti i Kriznog štaba za pogrešno upravljanje epidemijom, nije još dobio rešenje o smeni, ali je zato u ponedeljak na njegovo mesto postavljena nova osoba.

  Izvor beogradskog lista navodi da je Trifunović angažovao advokate smatrajući da je njegova smena rezultat mobinga zbog iznošenja sopstvenog mišljenja.

  Nezvanično je za Danas rečeno i da već duže vreme postoje nagoveštaji da bi potpisnici UPK pisma mogli da budu smenjeni sa načelničkih mesta zbog javnog iznošenja svog nezadovoljstva postupanjem tokom epidemije.

  Mediji su ranije, tokom septembra, preneli da su zbog potpisa proglasa UPK na VMA smenjeni i načelnik Instituta za medicinska istraživanja Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti Lidija Kandolf Sekulović.

  Prema saznanjima Danasa, doktor Vojvodić dobio je rešenje o postavljanju na niže mesto i on će takođe zatražiti pravnu pomoć.

  Za sada odluka o smeni načelnika Trifunovića nije objavljena u Službenom vojnom listu.

  Istovremeno, iz Ministarstva odbrane, koje je nadležno za VMA, nisu odgovorili na pitanja Danasa o smeni doktora Trifunovića.

  Smene načelnika na VMA nisu prvi primer razrešenja sa načelničkih funkcija tokom epidemije.

  Ranije su rešenja o smeni stigla i rukovodiocima posebnih odeljenja u novopazarskoj bolnici i to onima koji su tražili da se smeni direktor te ustanove Meho Mahmutović zbog lošeg upravljanja bolnicom u periodu kada je Novi Pazar bio najpogođeniji epidemijom.

  Otvoreno pismo Vladi Srbije, koje je sastavila tada neformalna grupa lekara pod nazivom Ujedinjeni protiv kovida, potpisalo je skoro 3.000 lekara.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar u više navrata je isticao da ne sme biti nikakvog revanšizma prema potpisnicima pisma rekavši da Srbija „nije plemensko društvo“.

  Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali smenu Kriznog štaba

   

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE