Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  besplatan internet

  USP: Oko 5.000 zaraženih „van sistema“, hitno preći na onlajn nastavu

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da trenutno ima oko 5.000 zaposlenih u školama „van sistema“, odnosno zaraženih virusom korona ili u izolaciji, zbog čega je potrebno hitno preći na onlajn nastavu.

  „Na osnovu podataka koje smo prikupili u školama Srbije, trenutno imamo više od 5.000 zaposlenih van sistema (zaraženi virusom ili u izolaciji), a o broju zaražene dece da i ne govorimo, jer nije izvršeno testiranje dece u većem obimu, što bi pokazalo veliku zaraženost i među njima“, navela je Unija i dodala da je ispunjena preporuka lokalnim samoupravama za prelazak na onlajn nastavu kada ima više od dva odsto zaraženih.

  Unija zbog toga traži da je potrebno hitno preći na onlajn nastavu i u osnovnim i u srednjim školama, tamo gde je situacija kritična.

  „Poseban akcenat bi dali na opterećenost naših učitelja, koji od 1. septembra rade u duplim smenama sa dve grupe učenika, kao i sa učenicima koji masovno prelaze na onlajn nastavu. Ovo smatramo vrlo opravdanim, jer podsećamo da je 17. marta pri donošenju vanrednog stanja u zemlji kompletan naš obrazovni sistem prešao na onlajn nastavu, a zaraženost u školama bila je u mnogo manjem obimu“, dodala je Unija.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE