Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas: Šapić čisti „Vesićevu ekipu“ – na spisku direktori GSP i gradska sekretarka za sport

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić mogao bi na sednici Skupštine grada u četvrtak da zatraži i ostavku generalnog direktora GSP Beograd Radiše Momčilovića i finansijskog direktora tog preduzeća Dejana Krstovića, saznaje nezvanično Danas.

  Šapić je već započeo „čišćenje“ gradskih službi i javnih preduzeća, a na njegov zahtev ostavke su već podneli gradska sekretarka za socijalnu politiku Nataša Stanisavljević i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

  Razlog za čistku u gradskom saobraćajnom preduzeću mogalo bi da bude katastrofalno stanje javnog prevoza i finansija samog GSP, ali i činjenica, kako izvori beogradskog lista tvrde, da su Momčilović i Krstović „Vesićeva ekipa“.

  Beta

  „Odavno u GSP stoji priča da je Šapić nezadovoljan i da hoće da smeni ovu dvojicu direktora. Najsvežija je informacija da će o njihovim mestima biti reči u četvrtak na sednici Skupštine. Šapić im neće dozvoliti da ostanu na ključnim mestima u firmi jer se zna da su oni Vesićevi ljudi, a s obzirom na odnos koji gradonačelnik i bivši zamenik imaju, teško da će ostati tu gde jesu“, tvrdi izvor Danasa.

  vozila gsp

  Beta

  Isti izvor dodaje i da, ukoliko Šapić takav zahtev iznese na sednici, u preduzeću direktori već organizuju svoje „pristalice“, radnike i članove reprezentativnih sindikata, koji će doći ispred zgrade Skupštine da protestuju protiv te odluke gradonačelnika, odnosno da pruže podršku Momčiloviću i Krstoviću.

  Sekretarka za sport sledeća na spisku

  Dodatno, kako piše Nova.rs, sledeća na spisku Šapićeve „seče“ mogla bi da bude i gradska sekretarka za sport omladinu Dragana Belojević.

  Prema saznanjima tog portala, razlog za njenu smenu leži u poništavanju gradskog konkursa za finansiranje sportskih klubova koji je završen pre nego što je Šapić postao gradonačelnik.

  „On se s rezultatima tog konkursa ne slaže i traži da se novac, između ostalog, preusmeri za finansiranje sportskog centra „11. april“, u kome igra Šapićev vaterpolo klub Novi Beograd.

  Belojevićeva je to odbila pod izgovorom da je taj Šapićev zahtev nezakonit, što je i pokrenulo proceduru za njenu smenu. Belojević odbija da podnese ostavku i zato Šapić traži od načelnice Gradske uprave Sandre Pantelić da promeni Odluku o gradskoj upravi i da praktično ukine Gradski sekretarijat za sport i omladinu“, preneo je portal Nova.rs reči svog izvora, kako kažu, upućenog u funkcionisanje gradske vlasti.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE