Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Da su mere uvedene ranije, ovoga ne bi bilo“

  Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio da su članovi medicinskog dela Kriznog štaba ranije predlagali mere koje su sad na snazi.

  „Mi smo na početku pandemije imali veći uticaj nego sada. Treba znati da je medicinski deo Kriznog štaba predlagač a konačnu odluku o predlogu koji se prosleđuje Vladi donosi Krizni štab u celini“, rekao je Tiodorović za list Danas.

  Tiodorović, koji je član Kriznog štaba, rekao je da pandemija nije samo medicinsko pitanje već i socijalno, psihološko, ekonomsko i političko.

  „Mi se ne mešamo u ekonomiju, ali moramo da je poštujemo, jer bez ekonomije nećemo moći da obezbedimo uslove da funkcioniše zdravstveni sistem. Nećemo moći da nabavimo lekove, opremu, sve ono što nam je potrebno“, rekao je Tiodorović.

  On je naglasio da je najvažnije očuvanje života, a „to može da se obezbedi samo ako ekonomija funkcioniše, makar sa smanjenim obimom“.

  Prema njegovim rečima trenutne mere oročene su do 15. decembra, ali će verovatno biti produžene.

  Na pitanje o merama za novogodišnju noć, on je odgovorio da ne misli da je rešenje policijski sat i da bi ta mera nešto promenila, i da ljudima treba dozvoliti da kupe poklone i proslave praznik u krugu porodice.

  „Međutim, nije dobro da budu u restoranima, na organizovanim proslavama, u gužvi. Nama su ljudi koji su stajali u redovima ispred klubova i splavova završili u redovima ispred infektivnih klinika zajedno sa članovima porodice“, rekao je Tiodorović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Boki

   Pa doktore što se ne povučeš iz tog cirkusa ako političari, koji se kunu kako sve rade po preporukama struke, ne prihvataju šta vi predlažete?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE