Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li ste čuli za Svetski dan školskog mleka?

  Svetski dan školskog mleka utemeljen je 29. septembra 2000. godine od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO)

  Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek tradicionalno je uručila donaciju mlečnih paketa i školske opreme deci bez roditeljskog staranja iz domova u okviru ustanove Zvečanska.

  Kompanija Imlek jedna je od najstarijih i najveća je mlekara u Srbiji i regionu sa dugom tradicijom koja datira od 1953. godine. Tokom sedam decenija dugog poslovanja, Imlek se konstantno trudio da ulaže u lokalnu zajednicu. U pitanju su različiti projekti koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života sugrađana, pre svega onih najmlađih. Kontinuirane donacije domovima za nezbrinutu i bolesnu decu i drugim institucijama za socijalnu zaštitu sastavni su deo poslovanja ove kompanije.

  Donacija kompanije Imlek, Svetski dan školskog mleka

  “Kompanija Imlek tradicionalno donira brojnim ustanovama za decu širom Srbije. Ovog puta smo to učinili povodom Svetskog dana školskog mleka. Tako smo đacima poželeli srećan polazak u školu i skrenuli pažnju na značaj mleka u svakodnevnoj ishrani. Svetski dan školskog mleka utemeljen je 29. septembra 2000. godine od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). Osnovni cilj obeležavanja je podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, i značaja za njihov pravilan rast i razvoj. Sa tim ciljem i naša kompanija već više od decenije obeležava ovaj bitni datum. Ideja je da se široj javnosti, roditeljima i deci predoče svi benefite konzumacije mleka”, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

  Stefan Jevtić, pravnik-sekretar Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska i Marija Malović, kompanija Imlek

  Izvor: BIZLife

  Foto: Imlek

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE