Da li je i ko preprodao 250.000 bombi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li je i ko preprodao 250.000 bombi?

  Vojni sindikat Srbije traži od Ministartsva odbrane da odgovori da li je istina da je prošle godine doneta odluka da se Jugoimportu SDPR iz skladišta Vojske Srbije proda 250.000 ručnih bombi po ceni od 3,3 dolara za komad, a one su posle preprodate Saudijskoj Arabiji po 18 dolara.

  Sindikat pita da li je istina da je Ministarstvo to uradilo na insistiranje pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenada Miloradovića, i to tako što je donelo odluku da se te bombe proglašene rashodovanim, iako su bile potpuno ispravne.

  Da li je istina da je Jugoimport SDPR te bombe, u viđenom stanju, samo preprodalo privatnim preduzećima iz Beograda, Partizan Tek i Tehnoglobal Sistems, po dvostruko većoj ceni, a da su one onda iste te bombe prodale Saudijskoj Arabiji, po ceni od 18 dolara po komadu, što ukupno iznosi oko 4,5 miliona dolara, pita sindikat.

  Postavljena su i pitanja da li se zna ko je krajnji kupac, kao i da li je i u kojoj meri isključena mogućnost naoružavanja terorista ručnim bombama iz Vojske Srbije, s obzirom na to da su ruske i sirijske snage zaplenile određenu količinu oružja iz Srbije tokom borbi protiv ISIS u Siriji i da je za snabdevanje terorista optužena i Saudijska Arabija.

  Ko je odgovoran za to što je Vojska oštećena za oko 3,7 miliona dolara, koliko iznosi razlika u ceni, pita Vojni sindikat, kao i šta je učinjeno sa novcem od prodaje.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   Da li se iko nada tačnom, istinitom odgovoru ? Ako odgovora i bude, biće rečeno da je sve sa pravne strane u redu. Pljačkaju nas domaći moćnici, “zaslužni” stranački kadrovi, ama ko god je u prilici. “Pravna država” funkcioniše samo kada već iscedjenim gradjanima treba izvući još para za porez, stanarinu, smanjiti penziju “privremenim smanjenjem” u trajanju od 4 godine, ali ne funkcioniše kada Kariću i sličnim, zastari proces u kome ih država tereti za 40-50 miliona eura ? Tek toliko o pravnoj državi i “zlatnoj eri” ka kojoj eto, idemo...zapravo u kojoj odabrani već jesu...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE