Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li će Katar donirati sav prihod od Svetskog prvenstva Turskoj i Siriji?

  Stručnjaci procenjuju da je zemljotres koji je pre više od nedelju dana pogodio Tursku i Siriju i ovim zemljama doneo velike gubitke, jedna od najvećih prirodnih katastrofi poslednjih stotinu godina.

  Zemljotres koji je po merenjima iznosio više od sedam stepeni Rihterove skale odneo je skoro 40.000 života i za sobom ostavio desetine hiljada porušenih objekata, ispod kojih se nalazi veliki broj ljudi za koje se ne zna da li su preživeli.

  Prema pisanju medija „svet je položio test humanosti“ kada je Turska u pitanju, jer je u tu zemlju pristiglo više miliona dolara humanitarne pomoći, u novcu, robi i hrani i ljudima, dok je Sirija ostala u drugom planu, a sve zbog sankcija zapadnih zemalja.

  Neke od prvih država koje su pružile svoju pomoć i Turskoj i Siriji su arapske zemlje, među njima i Katar.

  Zemljotres, Turska, ruševine (Beta/AP)

  Zemljotres, Turska, ruševine (Beta/AP)

  Država Katar i katarski narod snažno su se odazvali akcijama pomoći područjima pogođenim razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

  Katarski Crveni polumeseci, humanitarna organizacija Qatar Charity, Katarska uprava za dobrotvorne aktivnosti i Qatar Media Corporation organizirali su akciju „Pomoć i podrška“  za žrtve u Turskoj i Siriji tokom koje je do sada prikupljeno 140 miliona katarskih rijala (QR) ili skoro 36 miliona evra.

  Da li zarada od SP ide Turskoj i Siriji?

  Nakon zemljotresa, mnoge institucije i pojedinci dali su donacije za područje zemljotresa i za žrtve zemljotresa. Napori Turske za mobilizaciju se i dalje nastavljaju. Jedna od tvrdnji o ovim donacijama na društvenim mrežama bila je da je Katar najavio da će prihod od Svetskog prvenstva u poslednjim mesecima 2022. biti dat Turskoj i Siriji za pomoć žrtvama.

  Kako se gradi u Turskoj pa su čitavi gradovi POTONULI?

  Ovaj post, koji navodi TRT Haber kao izvor, nije istinit. TRT Haber je preneo sledeću vest: „U pisanoj izjavi Katar Stars lige objavljeno je da će prihod od ulaznica za dve polufinalne utakmice Kupa Katara 2023, koje se igraju sutra, biti dodeljena onima koji su pogođeni zemljotresom u Turskoj i Siriji“.

  Kada se napravi kratka internet pretraga o Katarskoj ligi, stiže se do ove vesti. Katarska liga je podelila najavu ove utakmice na svom zvaničnom Tviter nalogu 8. februara. U saopštenju se navodi: „Svi prihodi od ulaznica za polufinale koje će se igrati u Katar Ligi Zvezda, Katar Kup će donirati građanima pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji“.

  Organizacija je u saopštenju navela da je ovakva inicijativa pokrenuta kako bi se pomoglo građanima pogođenim zemljotresom i zamolili navijače da kupovinom ulaznica doprinesu ovoj inicijativi. Ovo saopštenje je objavljeno i u lokalnoj štampi. Polufinalni meč odigran je 9. februara.

  Katar donira kabine sa Mundijala

  Jedan deo pomoći Katara za Tursku i Siriju biće kabine koje su se koristile za vreme Svetskog prvenstva. Čak 10.000 kabina će biti donirano u ove dve zemlje.

  „S obzirom na hitne potrebe u Turskoj i Siriji, doneli smo odluku da doniramo naše kabine i karavane pogođenom regionu, kako bi pružili preko potrebnu podršku žrtvama zemljotresa“, rekli su katarski zvaničnici.

  U ovim kabinama, odnosno prenosivim kutijama, tokom Mundijala su boravili navijači. Zvaničnici su i tokom Mundijala istakli da će sve biti donirano u humanitarne svrhe, a potvrda je stigla danas. Prva pošiljka bi već sutra trebala da stigne u Tursku, a dalja isporuka očekuje se u narednim danima, piše Sportal.

  Još jednom, osim ovih kabina, u Tursku i Siriju će biti poslat sav novac od ulaznica sa utakmica polufinala Kupa Katara.

  „Inicijativa potiče od želje QSL-a da odigra svoju ulogu u skladu sa društvenom odgovornošću i doprinese pružanju ruke pomoći žrtvama zemljotresa. Stoga, pozivamo sve navijače da u njemu učestvuju kupovinom zlaznica i dolaskom na utakmice“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE