Da i Beograd lobira u Briselu za svoje projekte

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da i Beograd lobira u Briselu za svoje projekte

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetiće Brisel 13. i 14. maja, gde će na panelu “Evropa u mom gradu – moj grad u Evropi” govoriti o viziji razvoja Beograda i predstaviti najznačajnije gradske projekte.

  Kako je saopštila gradska uprava, Vesić će u Briselu boraviti na poziv nemačke fondacije Konrad Adenauer i posetiće Evropsku kancelariju Nemačkog saveza gradova i opština i kancelarije gradova Berlin i Frankfurt na Majni.

  Delegacija Beograda imaće sastanke i u Evropskoj komisiji.

  Vesić je rekao da većina gradona iz Evrope ima svoje kancelarije u Briselu kako bi lobirali u Evropskoj komisiji za svoje projekte, a da iz Srbije svoju kancelariju ima samo Vojvodina.

  “Grad Beograd je nezadovoljan podrškom koju dobija od EU za svoje projekte, ali krivica za to je na nama i našoj neorganizaciji. Ruku na srce, ovu podršku nikada nismo ni imali, ali ponavljam za to je najviše kriv Beograd”, rekao je Vesić i dodao da će zato posetiti kancelarije nemačkih gradova i upoznati se sa načinom njihovog rada.

  Otvaranje kancelarije Beograda u Briselu, kako je rekao, biće sprovedeno u dve faze. Predstavnik grada će provesti oko godinu dana u jednoj od nemačkih kancelarija kako bi naučio da lobira za projekte, a potom će Beograd otvoriti svoju kancelariju.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE