Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CV nije uvek presudan: Svaki šesti gleda u HOROSKOP kad zapošljava

  Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 odsto, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao, dok samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir horoskopske znake, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru rađene u Rusiji.

  „Ipak, većina vlasnika preduzeća, odnosno 74 odsto njih i 85 odsto rukovodilaca ljudskih resursa, uopšte ne uzima u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja“, navedeno je u studiji.

  Prema podacima istraživanja, 20 odsto ispitanika je primetilo da obraća pažnju na ovaj kriterijum, u zavisnosti od toga za koje se pozicije kandidat prijavljuje.

  Dakle, poslodavci obraćaju pažnju na horoskopski znak kada zapošljavaju zaposlenog za rukovodeće mesto, za položaj menadžera u kancelariji, kao i za posao u sektorima prodaje i usluga.

  Istraživanje takođe pokazuje da u velikim kompanijama sa više od 100 zaposlenih, 100 odsto poslodavaca kaže da je horoskopski znak bitan parametar prilikom zapošljavanja.

  Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima, znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 odsto važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

  U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa, u svim ruskim regionima.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE