Crnogorci možda uvedu neradnu nedelju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crnogorci možda uvedu neradnu nedelju

  U Crnoj Gori se razmatra uvođenje neradne nedelje u trgovinama, a ideja je potekla od predstavnika jednog broja trgovaca koju podržava i Odbor trgovine Privredne komore.

  Politički analitičar Predrag Drecun rekao je za crnogorski portal CdM da će to biti značajna promena u navici potrošača i trgovaca jer su navikli da trgovine rade nedeljom.

  “Ovo će sugurno voditi striktnijem poštovanju zakona u smislu broja sati u radnoj nedelji. Verovatno je da će se ovo odraziti na profit, ali će se brzo sve to nivelisati. Da bi se ovo komentarisali mora proći neka tri meseca da se vidi kako će sve to funkcionisati u praksi”, rekao je Drecun.

  Potpredsednica Demokrata ekonomista Zdenka Popović smatra da će se poslodavaci i trgovci teško dogovoriti. Interesi poslodavaca i trgovaca su suprostavljeni i teško će se naći neko kompromisno rešenje, ocenila je ona.

  Podsetila je da u demokratskim društvima, nedelja odavno neradni dan. Ako se tome dodao činjenica da u trgovini uglavnom rade žene, jasno je koliko bi njima značio jedan slobodan dan.

  Iz Unije slobodnih sindikata poručuju da podržavaju taj predlog i ističe da bi realizacija “neradne nedelje” dala doprinos očuvanju porodice.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE