Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole

  U Crnoj Gori se od ponedeljka prekida rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Osim toga, zabranjeno je i uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posete licima koje se nalaze na bolničkom lečenju i izdržavanju kazne, iako u Crnoj Gori još uvek nema zaraženih koronavirusom.

  Potpredsednik Vlade Milutin Simović saopštio je da Vlada preuzima maksimalne mere predostrožnosti da se što duže odloži pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

  „Svedoci smo da su brojne države zakasnile sa merama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smemo napraviti takvu grešku i zato delujemo”, naveo je Simović.

  U obrazloženju se navodi da je doneta i mera zabrane svih okupljanja stanovništna na zatvorenim i otvorenim javnim mestima.

  Ministar prosvete Damir Šehović je ponovio da odluka o obustave nastave važi 15 dana i dodao da ona može da se menja u zavisnosti od situacije sa virusom.

  „Svim roditeljima dece koja nisu starija od 11 godina biće plaćeno odsustvo, dok njihovo dete ne boravi u školi”, dodao je ministar Šehović.

   

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE