Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Čovek koji nosi belu košulju – čovek je kome se može verovati“

  Kako poslovna kultura i trendovi nastavljaju da se razvijaju, praćenje stilskog bontona postaje relevantnije nego ikad; a kako biznis okruženje postaje sve konkurentnije, ostavljanje „ubistvenog“ prvog utiska postaje potrebnije nego ikad. Jedan od ključnih komada u garderoberu svakog uspešnog muškarca svakako je bela košulja, a o tome koliko ona doprinosi uspehu i samopouzdanju, ali i o poslovnom stilu uspešnih muškaraca u ovom broju BIZLife magazina razgovarali smo sa brend ambasadorima kompanije „Roberto Baressi“. Jedan od ambasador sa kojim smo imali priliku da razgovaramo bio je Miloš Perović, izvršni direktor, Termovent

  • Slažete li se sa izrekom „Kada izgledaš dobro, osećaš se dobro”?

  Apsolutno. Naravno da odelo ne čini čoveka, ali smatram da je veoma važno da je osoba zadovoljna sobom i svojim izgledom. Dobar izgled je individualna stvar, ali je važno da se osećamo dobro u tome što nosimo. To je, definitivno, recept i za dobro raspoloženje. Ja se, na primer, najbolje osećam u beloj košulji.

  • Iako se kaže „Ne sudi o knjizi po koricama”, realnost je da utisak o nekome koga upoznajemo stičemo u prvih sedam sekundi. Šta je ono što ljudi prvo primete na vama?

  Energija, dobro raspoloženje i iskren pristup. Smatram da su ove tri stvari nešto što „živim” svakog dana i nešto što svako primeti na samom početku razgovora sa mnom. Pored toga, mislim da se kod mene primeti i samopouzdanje, kojeg često ima i previše (smeh).

  Samopouzdanje se gradi vremenom, iskustvom, ali i nošenjem garderobe u kojoj se osećaš dobro.

  • Šta vi prvo primetite na muškarcu ili ženi kada je reč o oblačenju?

  Ono što mi prvo upadne u oči jeste stil, posebno ako je autentičan, ali i način na koji osoba nosi taj stil. Lepo je biti autentičan, ali ne po svaku cenu. Nije svaka moda za svakoga. Osoba mora da izabere ono što njoj odgovora i apsolutno ne treba da prati svaku modu, po svaku cenu, jer je to pogrešno. Bilo da je u pitanju frizura, šminka ili oblačenje, najvažnije je biti prirodan i opušten, jer je samo tako moguće izneti svoj stil na pravi način.

  • Imate li „ratnu uniformu”, kombinaciju koju oblačite pred neki važan sastanak?

  Uglavnom je sve što nosim moja „ratna uniforma”, jer dobar izgled, kao što sam već rekao, sa sobom nosi i bolje raspoloženje, a svakako i veće samopouzdanje, koje je neophodno oružje za važan sastanak. Budući da se najbolje osećam u beloj košulji, nju i biram za najvažnije sastanke, kada je potrebno ostaviti najbolji utisak. Čovek koji nosi belu košulju – čovek je kome se može verovati, on je trezven, sposoban i poslovan.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE