Continental već ima 500 inženjera, širi se na još 1.500 m2 u Novom Sadu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Continental već ima 500 inženjera, širi se na još 1.500 m2 u Novom Sadu

  Continental Automotive Srbija, deo tehnološke kompanije Continental, zapošljava više od 500 visoko kvalifikovanih inženjera u svom Istraživačko razvojnom centru u Novom Sadu i nastavlja da dalje širi svoje aktivnosti.

  Sa atraktivnim projektima iz oblasti elektronskih uređaja za kabinu vozila ili sistemima i senzorima za autonomnu vožnju, kompanija je za manje od tri godine rada izrasla u jednog od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru u zemlji.  

  Pored postojećeg poslovnog prostora od 6.500 kvadratnih metara u samom “srcu” Novog Sada, Continental će se zbog potreba novih projekata, novih laboratorija, trening centra i novih zaposlenih dodatno proširiti na još 1.500 kvadratnih metara u istoj zgradi, Pupinovoj palati.

  “Izuzetno se radujem što smo doneli zaista atraktivne i izazovne poslove za mlade i kvalifikovane softver, sistem, elektro, test inženjere i inženjere mašinstva u Srbiji.  Oni sada razvijaju visoko napredne tehnologije za vodeće svetske proizvođače automobila. Što je još važnije, ovi pametni ljudi mogu da ostanu u zemlji i da ovde planiraju svoju budućnost,” kaže Saša Ćoringa, generalni direktor Continental Automotive Srbija. “Ovo je početak naše uspešne priče i naš plan je da nastavimo da rastemo i da se širimo u Srbiji. Pored naših aktivnosti vezanih za razvoj, do kraja ove godine počećemo sa proizvodnjom napredne elektronike za automobilsku industriju na lokaciji na teritoriji Novog Sada”, dodaje Ćoringa.

  Continental Automotive Srbija danas uglavnom razvija rešenja za putničke automobile i komercijalna vozila. To obuhvata širok spektar proizvoda kao što su instrument table, radari, kamere, kontrolne jedinice za daljinsko praćenje pozicije i parametara vozila, pristupni sistemi zasnovani na pristupu vozilu pomoću pametnih telefona ili daljinskog otključavanja, upravljački sklop za kontrolu električnih sistema u vozilu, infrastruktura web baziranog servisa, mobilne aplikacije i glavni inovativni projekat za visoko autonomnu vožnju za putničke automobile i komercijalna vozila.

  Kompanija promoviše i podstiče otvorenu korporativnu kulturu i stil rada uz konkurentne zarade, obezbeđujujući i druge pogodnosti kao što su fleksibilno radno vreme, rad od kuće, privatno zdravstveno osiguranje, plaćene rekreativne i sportske aktivnosti doprinoseći tako ravnoteži privatnog i poslovnog života svojih zaposlenih. Kako bi podržala mlade inženjere u započinjanju njihove profesionalne karijere, kompanija Continental Automotive Srbija je razvila program praksi a do sada je više od 70 naših praktikanata dobilo stalno zaposlenje u kompaniji.   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE