CLS: SKANDALOZNA kupovina električnih autobusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CLS: SKANDALOZNA kupovina električnih autobusa

  Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ocenio je kao skandaloznu nabavku 10 električnih autobusa u Beogradu, za 7,2 miliona evra i pozvao tužilaštvo da ispita tu transakciju, kao i kupovinu solo autobusa iz 2019. godine.

  “Nabavljeno je 10 autobusa na električni pogon kineske marke Higer, iako je postojala znatno povoljnija ponuda, a izabrana vozila ne odgovaraju ni zahtevima samog tendera”, dodao je u saopštenju CLS.

  Ta nevladina organizacija navela je da je postupak javne nabavke bio sporan jer je izabrana ponuda bila veća za skoro dva miliona evra od drugog kandidata, kineskog Đinlong Lanzhou, inače strateškog partnera Ikarbusa.

  Uz to, nije ispunjen osnovni uslov tendera, da maksimalna potrošnja struje ponuđenih vozila bude jedan kilovatsat (kWh) po kilometru.

  “Uvoznik Higera je firma DAT Holding, preko koje je već kupljeno 174 solo autobusa 2019. godini, na tenderu koji je stručna javnost ocenila nacrtanim za jednog proizvođača, sa stavkom pod nazivom ‘obuka kadrova’ od 6,46 miliona evra”, naveo je CLS u saopštenju i tražio od tužlaštva da reaguje.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE