Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Classic Trump: Može li se Covid-19 lečiti ubrizgavanjem sredstva za dezinfekciju u organizam?

  Američki predsednik Donald Tramp jučeje na konferenciji za medije pitao može li se koronavirus lečiti ubrizgavanjem sredstva za dezinfekciju u organizam.

  Na konferenciji se pričalo o tome kako virus gubi snagu kad dođe do rasta temperature i vlage, posebno ako je izložen sunčevom svetlosti, ali i o istraživanju koje je pokazalo da bi izbeljivač mogao ubiti virus u slini i respiratornoj tečnosti u roku od pet minuta, a izopropilni alkohol čak i brže.

  I onda kreće Tramp:

  „I tada sam rekao, pretpostavljajući da ste telo izložili svetlosti, što se može učiniti preko kože ili na neki drugi način. I mislim da ste rekli da ćete to testirati. Zvuči zanimljivo. I onda čujem da ga dezinfekcijsko sredstvo ubije u minuti. Jednoj minuti. Postoji li način da učinimo tako nešto, ubrizgavanjem ili recimo čišćenjem? Bilo bi zanimljivo da se to proveri.”

  Ovo je, naravno, naišlo na osudu i zgražavanje medicinskih stručnjaka, pa je i na samoj konferenciji jedan novinar odmah upitao mogu li Trampove primedbe pridoneti širenju opasnih dezinformacija među Amerikancima. Lekari su, naravno, odmah upozorili da bi Trampove ideje mogle biti fatalne po život.

  Finale je bilo najbolje. Nakon takve reakcije javnosti, Tramp je danas rekao da je on, u stvari, bio “sarkastičan”i da je praktično želeo da vidi kako će novinari reagovati.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP Evan Vucci

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE