Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Test na koronavirus

  Član Kriznog štaba: Uskoro očekujte 4.000 zaraženih dnevno

  Član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić ocenio je da se sledeće sednice može očekivati dnevno oko 4.000 obolelih od kovida-19.

  „Brojevi su ponovo počeli da rastu toga smo svi svesni. Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više. Svake nedelje se uveća broj zaraženih pacijenata za 50 odsto“, rekao je Bekić za RTS.

  On je dodao da rastu i brojevi inficirane dece, i naveo da je junu bilo zaraženo kovidom jedno do dvoje dece nedeljno, a sada otprilike dvoje ili troje dnevno, a da ih je u petak bilo četvoro.

  Dodao je da sada ima oko 200 hospitalizovanih pacijenata, ali da svaki dan postoji povećan broj prijema u odnosu na otpuste.

  „Ako pogledamo takav trend sigurno je da ćemo u narednih nekoliko nedelja možda doći i do četvorocifrenih brojeva za hospitalizovane pacijente. Već sledeće nedelje može se očekivati oko 4.000 novoobolelih na dnevnom nivou“, ocenio je Bekić.

  Prema njegovim rečima najčešće se zaražava radno sposobno stanovništvo i mladi, a simptomi su povišena temperatura, bol u grlu, kostima, mišićima, kašalj.

  „Ali, možemo da kažemo da poslednjih dana viđamo nešto teže kliničke slike sa povišenom telesnom temperaturom“, ističe Bekić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE