Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čips vej: Čips uništen, bio namenjen samo jednom kupcu u Hrvatskoj

  Čačanska kompanija (Chips Way) saopštila je da je celokupna pošiljka njenog čipsa s ukusom paprike, koja je bila poslata jednoj kompaniji u Hrvatskoj, preventivno uništena jer je analiza pokazala da je nivo kancerogene materije akrilamid veći od dozvoljene.

  Kompanija je u saopštenju, koje je preneo portal N1, navela da je informaciju o toj pošiljci od 33 palete rebrastog čipsa sa ukusom paprike u pakovanjima od 150 grama dobila od svog kupca, kompanije Plodine, u petak 28. jula.

  „Odmah po prijemu informacije smo kontaktirali kupca, obavestili ga da će celokupna pošiljka biti preventivno uništena i da će zamenska roba biti poslata u najkraćem roku. Redovna isporuka je krenula već od ove nedelje. Napominjemo da je ovaj proizvod bio namenjen isključivo kao robna marka za tržište Hrvatske, za jednog kupca“, navodi se u saopštenju.

  Kompanija je navela i da radi redovne analize svojih proizvoda, kao i da je u kontinuitetu podvrgnuta kontroli nadležnih organa.

  Evropski sistem za brzo uzbunjivanje (RASFF) ranije je objavio da je visok nivo akrilamida pronađen u čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, a Državni inspektorat Hrvatske je potvrdio da se radi o proizvođaču Čips vej.

  Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede Srbije navela je na svom sajtu da je po dobijanju notifikacije RASFF-a izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

  „Kontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti“, navodi se u saopštenju inspekcije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE