CEP i Delegacija EU u Srbiji organizuju vebinar „Javno zdravlje i poverenje javnosti“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CEP i Delegacija EU u Srbiji organizuju vebinar „Javno zdravlje i poverenje javnosti“

  Centar za evropske politike i Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuju vebinar pod nazivom „Javno zdravlje i poverenje javnosti“ – Slučaj vakcinacije protiv COVID-19 u Srbiji i zemljama EU.

  Vebinar će se održati putem Zoom platforme u četvrtak, 11. februara, sa početkom u 11 časova.

  „Izlaženje na kraj sa pandemijom koronavirusa je tema koja će svakako obeležiti godinu koja je pred nama. Istraživanja javnog mnjenja u Srbiji, ostatku Evrope i čitavom svetu pokazuju da je način upravljanja pandemijom doveo do pojačavanja nepoverenja građana prema institucijama, te znatnog skepticizma ili protivljenja građana vakcinaciji.  U Srbiji svega 46% građana bi primilo vakcinu ukoliko to preporuči struka, prema poslednjim istraživanjima“, navodi se u saopštenju.

  Na početku vebinara uvodnu reč imaće ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, dok će na panel raspravi govoriti epidemiolog Zoran Radovanović, šef Odeljenja za zdravstvene postupke i strategije vakcinacije, Evropska medicinska agencija dr Marko Kavaleri, šef katedre za imunologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Dušan Popadić i predsednik Upravnog odbora CEP Srđan Majstorović.

  Učesnici panela razgovaraće o javnom nepoverenju i strategijama informisanja javnosti o temama u vezi javnog zdravlja i nastojaće da doprinesu većoj informisanosti građana o vakcinama protiv COVID-19.

  Na završnom obraćanju o logističkom organizovanju vakcinacije govoriće direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, nakon čega će se voditi diskusija sa publikom.

  Događaj će biti prenošen uživo preko Fejsbuka na stranice EU u Srbiji i Centra za evropske politike.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE