Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čekajući novo rangiranje Srbije na Duing biznis listi

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija u prethodne tri godine napredovala za 150 mesta na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu izdavanja gradjevinskih dozvola i da očekuje novi napredak prema novom rangiranju, koje će danas biti objavljeno.

  „Pre tri godine Srbija je bila 184. od 192 zemlje sveta po izdavanju gradjevinskih dozvola, a na dozvolu se čekalo po četiri, pet, šest godina. Danas više nijedan investitor ne navodi gradjevinske dozvole kao problem u poslovanju, a u Beogradu se, na primer, dozvola dobija za šest dana“, rekla je Mihajlovićeva, i podsetila da je Srbija do sada već „preskočila“ 150 zemalja po izdavanju gradjevinskih dozvola. Ona je istakla da je Srbija sada „politički stabilna zemlja, poštovana u svetu i lider u infrastrukturnom povezivanju, koja je izgradila 200 kilometara auto-puta“, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva.

  „Prvo što svaki investitor gleda je da li može da se poveže na auto-put i zato danas imamo na desetine fabrika koje niču upravo pored Koridora 10 i smanjenje stope nezaposlenosti sa 27 na 11,5 odsto“, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da razvoj infrastrukture znači nove investicije i bolji život za gradjane.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE