Ceca Bojković nakon HEROJSKOG čina: Na redu je Makiško polje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ceca Bojković nakon HEROJSKOG čina: Na redu je Makiško polje

  Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković izjavila je da je potpuno prirodno da se svaki čovek bori za zaštitu svoje životne sredine.

  Bojković je agenciji Beta kazala da ako je životna sredina napadnuta, “vi morate da je branite, kao što se brani svako drvo ili svaka zelena površina”.

  Glumica je juče svojim telom sprečila kamion da na Bari Revi, u beogradskom naselju Krnjača, istovari građevinski otpad. Ona je tim činom pružila podršku građanima koji danima protestuju zbog divlje deponije na levoj obali Dunava.

  Ceca Bojković ispred kamiona u ODBRANI bare Reve (VIDEO)

  “Bara Reva je jedinstvena ekološka oaza kojoj deponija otpada preti da preraste u ekološku katastrofu. To je stanište biljnog i životinjskog sveta, a u blizini žive i ljudi. Sve to biva poremećeno jer se tu svakodnevno istovaruju na tone šuta”, kazala je Bojković.

  Ne sme se dozvoliti, dodala je ona, da se prirodni dragulj pretvara u deponiju otpada.

  Bojković je istakla da će i u buduće učestvovati u akcijama ekologa koje se tiču zaštite životne sredine.

  “Ako o prirodi i životnoj sredini ne vode računa oni koji su za to zaduženi, onda naše okruženje moramo da štitimo mi građani. Ekološki pokret u Srbiji bi trebalo da se što više omasovi”, istakla je glumica.

  Ona je naglasila da su ekološki aktivisti imali značajnu ulogu na zaštiti planinskih reka.

  “Sada nas očekuje zaštita Makiškog polja. Biće mnogo posla za ekologe i potrebno je da im se pridruži što veći broj građana i javnih ličnosti”, ocenila je Bojković.

  Prema njenim rečima, životna sredina u Srbiji je prilično ugrožena, što ukazuje na sumnju da vlast ne vodi dovoljno računa o opstanku naroda i države.

  “Ovo što se dešava sa životnom sredinom u Srbiji doživljavam kao kriminal i tom kriminalu mora da se stane na put”, kazala je Bojković.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE