Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CBS Home – usluga po meri klijenta

  Investiranje u nekretnine postalo je jedna od najunosnijih poslovnih prilika u našoj zemlji. Stambeno tržište kod nas je u konstantnoj ekspanziji, dok su cene kvadrata u većim gradovima dostigle neočekivane iznose.

  Kupovina stana oduvek je predstavljala veoma stresan proces, a u današnje vreme postala je još komplikovanija. Zato je, kao inovativni segment poslovanja vodeće konsultantske kuće za nepokretnosti u Srbiji – CBS International, osnovana platforma CBS Home, čiji je cilj da kupcima pruži neophodnu podršku i u potpunosti im olakša put do idealnog doma.

  Sa Magdalenom Knežević, rukovodiocem prodaje i otvorenog tržišta kompanije CBS Home, razgovarali smo o posebno kreiranim premijum uslugama po meri kupaca nekretnina, ali i o tržišnim trendovima koji nas očekuju u narednom periodu.

  • Tržište nekretnina u Evropi i Americi ulazi u veoma nestabilan i turbulentan period, koji donosi stagnaciju, pa i pad cena nepokretnosti. Da li se i u Srbiji može očekivati sličan trend ili je kod nas situacija drugačija?

  ‒ Mada se u svetu tržište nekretnina „hladi”, uprkos svim turbulencijama, rekla bih da se to kod nas neće desiti. Kada je reč o potražnji stanova, srpsko tržište pobija rekorde. Broj prodatih stambenih jedinica tokom 2022. godine porastao je za 7,3 odsto u odnosu na 2021. godinu. Pored objekata koji su već u realizaciji, i za 2023. su najavljeni brojni ekskluzivni projekti. Međutim, potražnja je veća od ponude i, dok bude tako, cene će rasti. Priliv stanovnika u Beograd, ekonomska kriza, koja donosi ideju o ulaganju u nekretnine, i izgradnja sve popularnijih luksuznih kondominijuma sa bogatim dodatnim sadržajima – neminovno utiču na tržište. Osim naših kupaca, sve je više stranaca koji novac ulažu u nekretnine u Srbiji, a Rusi počinju da prepoznaju srpsko tržište kao vrlo atraktivno.

  • Koje beogradske adrese biste izdvojili kao najatraktivnije i najtraženije za kupovinu nekretnine i gde je danas luksuz imati stan?

  ‒ Beograd, kao glavni grad, imao je najveći investicioni potencijal u 2022. godini, pri čemu je Savski venac zabeležio i najveću stopu rasta prodaje – od 24 odsto, dok je Zemun zabeležio pad od 23 odsto u odnosu na prethodnu godinu. To ne znači da je pala potražnja za Zemunom, već da nije bilo većeg broja projekata u ponudi. Najveća prosečna cena kvadrata u novogradnji bila je 3558 evra po metru kvadratnom, upravo na Savskom vencu, i 3112 evra po metru kvadratnom u Starom gradu, dok su, kada je reč o starogradnji, najtraženije opštine bile Stari grad, gde je cena dostigla 2488 evra po metru kvadratnom, i Vračar, sa cenom od 2345 evra po metru kvadratnom. To ne čudi jer je reč o najelitnijim delovima prestonice, u kojima je imati nekretninu stvar prestiža, bilo da su u pitanju salonci i predratne vile ili deluks stanovi u zatvorenim premijum kompleksima sa brojnim sadržajima nadohvat ruke.

  • S obzirom na kompleksnost tržišta, nakon 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, CBS International je prepoznao potrebu za osnivanjem platforme kakva je CBS Home. Koje sve benefite pruža vaš tim stručnjaka?

  ‒ Svi smo svesni činjenice da je tržište vrlo složeno, a vremena da se donese prava odluka sve je manje. Naš cilj je da klijentima omogućimo jedinstveno iskustvo izbora, kupovine i opremanja budućeg doma. Zato pružamo kompletnu podršku i paket premijum usluga tako da čitav taj proces prođe što komfornije za njih. Naravno, naša platforma je idealna i za one klijente koji žele da oglase i prodaju svoju stambenu jedinicu.

  Široka je ponuda nekretnina na platformi CBS Home – od stanova manje kvadrature, preko penthausa i raskošnih vila u najekskluzivnijim delovima Beograda, do interesantnih projekata na atraktivnim turističkim lokacijama. Klijent može da bude siguran da će uz našu pomoć prodati svoju nekretninu ili pronaći novi dom koji mu apsolutno odgovara.

  • Dakle, CBS Home svojim klijentima u potpunosti olakšava proces kupovine nepokretnosti?

  ‒ Upravo tako. Profesionalizam, dugogodišnje iskustvo u radu, predanost, stručnost i, pre svega, osluškivanje želja klijenata, omogućava nam da klijenta kroz čitav proces sprovedemo tako da ga poštedimo birokratskih poteškoća i nepotrebnog stresa. Objedinjujemo ponudu stanova, analizu tržišta i konkurencije, podršku pravnog tima, notara, kreditnog savetnika, najboljih arhitekata i izvođača radova i obezbeđujemo posebne uslove i popuste za kupovinu nameštaja, bele tehnike, rasvete i svih detalja neophodnih prilikom uređenja doma. Jednostavno rečeno, olakšavamo kupcu da povuče jedan od najbitnijih poteza u životu i dođe do stana po sopstvenoj meri

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE