Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čair „poskupeo“ 115 odsto, otkazan Niški sajam automobila

  Zbog drastično povećane cene zakupa hale Čair i to u vreme kada je auto-industrija u velikoj krizi, direktor Sajma automobila Oliver Paunović objavljuje da je ovogodišnja manifestacija otkazana.

  Ističe da su do sada imali podršku Grada, ali je ove godine izostala, pa bi morali da plate punu cenu zakupa – umesto dosadašnjih 480.000 dinara, više od milion za tri dana.

  Nakon 12 godina održavanja Sajma automobila u Nišu organizatori su ove godine odustali i kao razlog navode to da je cena zakupa u odnosu na prethodne godine znatno veća.

  Ako je Grad pokrovitelj automatski se cena spušta na 200.000 dinara po danu, tako da bi cena hale trebalo da bude 600.000 dinara plus PDV, ako Grad nije pokrovitelj njihova zvanična cena je 300.000 dinara plus PDV, ali mi smo do sada uvek imali pokroviteljstvo Grada, jer manifestacija je u interesu grada Niša koliko i meni, objašnjava direktor Sajma.

  Sajam traje tri dana, a prema predlogu ugovora iz Sportskog centra Čair ukupna cena zakupa je, kako tvrdi Paunović, povećana za 115 odsto. Kaže da su to odbili i zatražili da razgovaraju sa predstavnicima Grada.

  Poslali smo zvaničan dopis mi iz organizacije zajedno sa izlagačima, da porazgovaramo na tu temu i da vidimo da li možemo da nađemo neko zajedničko rešenje po tom pitanju, da se sajam ipak održi. Međutim, nikakav odgovor nismo dobili, rekao je Paunović.

  Kako je istakao, više ništa ne može da se uradi i već je kasno, jer pripreme zahtevaju ozbiljnu organizaciju i marketing kampanju koja traje najmanje mesec dana, za šta nema više vremena, a nema ni prostora.

  Paunović kaže da je Sajam za građane bitan jer na njega dolaze ljudi iz regiona, da tu imaju jedinstvenu priliku da u svom gradu pogledaju najnovija dostignuća iz sveta auto-industrije, ali i da kupuju po nižim cenama i uz druge pogodnosti, koje inače nemaju.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE