Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PANDEMIJA I POPLAVE „ispraznile“ police u nemačkim marketima

  Prazne police u Nemačkim trgovinama podsećaju na vreme kad su trgovine imale problema s nabavkom artikala zbog lokdauna. Kupci se pitaju šta se događa, a trgovci poručuju kako imaju problema s isporukom robe.

  Nekoliko je uzročnika koji otežavaju isporuku. Pre svega, pandemija korone.

  Zbog higijenskih mera koje se moraju poštovati ​​kako ne bi došlo do izbijanja virusa, proizvodnja u Kini je usporena, javlja nemački RTL.

  Na prazne police u nekim trgovinama uticala je i poplava u Nemačkoj. Na području Rajn-Majn okruga u nekim poslovnicama Rosmana, Lidla i DM nedostaju artikli, a trgovci od kupaca traže strpljenje.

  Prema pisanju „Chipa“, u trgovini Kaufland, mnogi proizvodi trenutno nisu dostupni iz „tehničkih razloga“. Posebno nedostaju proizvodi poput šampona, toaletnog papira, paste za zube, uglavnom artikli koje ljudi svakodnevno koriste.

  Mnoga skladišta trgovina u poplavama pogođenim regijama su pod vodom, zbog čega je logistika stala. To utiče na kompletan lanac snabdevanja. Međutim, haos ne uzrokuju samo ekstremne posledice oluje, već i globalna kontejnerska kriza.

  Spremite se za nestašice i poskupljenja

  Šefovi u Kiku i Rosmanu već su upozorili da će kupci morati da se pripreme za prazne police, a uskoro i za rast cena.

  Razlog je taj što se roba skladišti u lukama u Aziji, u nekim slučajevima nedostaju važni transportni kontejneri, a nemački trgovci sada kupuju mnoge proizvode iz Azije. Veliki kontejnerski brodovi obično prevoze robu preko okeana u Nemačku.

  Drugi problem je taj što su mesta za dostavu potpuno popunjena, kao i kontejneri. Roba je ostavljena proizvođačima i ne može da se preuzme. Budući da potražnja stalno raste, a ponuda se smanjuje, povećavaju se i troškovi prevoza.

  „Nedostatak teretnih kapaciteta i kontejnera ima značajan uticaj na nemačku trgovinu, objašnjava za „Handelsblatt“ Raul Rosman, predstavnik lanca drogerija Rosman.

  Folker Trajer, šef trgovačko-industrijske komore Nemačke, upozorava da će se država suočiti sa značajnim problemima.

  Izvor: Sputnjik, Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE