Čačak noćas kao da je rat: Eksplozije u "Slobodi", čudom nema žrtava (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čačak noćas kao da je rat: Eksplozije u “Slobodi”, čudom nema žrtava (FOTO/VIDEO)

  Velika eksplozija u fabrici namenske industrije Sloboda u Čačku dogodila se noćas, a onda je usledila serija eksplozija tokom noći i jutra. Niko od radnika niti građana Čačka nije povređen.

  Kako je kazao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prva eksplozija se dogodila oko pola dva noćas, kada je u fabrici bilo 60 radnika, od kojih je većina odmah evakuisana, a poslednji radnici napustili su fabriku oko pola tri.

  Detonacije tokom cele noći izazvale su veliku uznemirenost građana a pojedini su I evakuisani iz svojih kuća, dok su drugi proveli noć u podrumima.

  Objekat fabrike je blokiran, a protokol je takav da će službe moći da uđu u fabriku tek nakon 24 sata od poslednje detonacije.

  Policija i dalje ne dozvoljava pristup fabrici, a prema navodima medija, neki od građana su noć proveli u podrumu.

  Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Službe za vanredne situacije grada Čačka, uključio se i Republički sektor za vanredne situacije koji će preduzeti dalje korake.

  “U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji Sloboda nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda, na svom FB nalogu objavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

  Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvdio je da je u pitanju požar u magacinu municije velikog kalibra.

  “Meštani iz neposredne okoline su evakuisani, uz svesrdnu pomoć vatrogasaca i policajaca i prema našim saznanjima za sada nema povređenih”, rekao je gradonačelnik Todorović.

  Kako se nezvanično moglo čuti, požar je krenuo od pumpe za gorivo koja se nalazi u okviru fabrike i nakon toga se zapalio magacin koji se nalazi u brdu u Pridvorici i u kom se nalazila protivvazdušna municija.

  Građani kažu: Kao da je rat

  A.Ć. radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici “Sloboda” u Čačku ispričala je da se i sa kolegama nalazi u okviru kompeksa.

  “Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je”, rekla je ona.

  Meštani izjavili da su morali da pobegnu iz kuće.

  “Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin, preneo je Info-lider.

  Jedan mladić uporedio je ovu situaciju sa ratom.

  “Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat”, izjavio je on.

  Izvor: BIZLife/B92

  Foto: TW/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE