Bujošević (RTS): U pitanju je princip. Ćosić (N1): Ko se plaši N1?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bujošević (RTS): U pitanju je princip. Ćosić (N1): Ko se plaši N1?

  Kompanija SBB od juče je promenila raspored kanala D3 digitalne televizije, a na listi kanala na poziciji broj 1 nalazi se televizijski kanal N1.

  Iako Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokušava da na prvu poziciju vrati RTS, to im za sada ne uspeva. Televizija N1 izdala je saopštenje u kome navodi da je o “nelegetimnim namerama REM-a saznala iz svojih izvora u Evropskoj uniji”.

  „Reč je apsolutno o političkim pritiscima iza kojih stoji namera da se po svaku cenu umanji gledanost jedinog nezavisnog TV kanala u zemlji. Učinićemo sve što je u našoj moći da to sprečimo i žaliti se ako treba međunarodnim organizacijama poput OEBS-a, Saveta Evrope i Međunarodne federacije novinara,“ naveli su na N1.

  Povodom slučaja SBB juče je na RTS-u u prilogu na ovu temu govorio i generalni direktor RTS-a.

  “Neće nas ugroziti to što je nas neko pomerio za jedno mesto, ali ovde je u pitanju princip. Ko to određuje u ovoj zemlji? Da li privatni kablovski operator, ili regulatorno telo kome je zakonom povereno da to radi? Dakle to je suština problema”, kaže generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

  Direktor programa N1 Jugoslav Ćosić rekao je za Blic da je zanimljivo da se Dragan Bujošević, direktor RTS-a koji postoji gotovo 60 godina, uplašio Televizije N1 koja postoji samo dve i po godine.

  „Ne mislim da je ovo u osnovi inicijativa RTS-a. Mislim da je RTS samo instrument za protok političkog pritiska na REM koji je na te pritiske potpuno neotporan,“ naglašava Ćosić.

  REM se za sada ne oglašava.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • ?????

   REM treba ukinuti jer on nije u interesu gradjana, što se pokazalo u čitavom nizu primera (farma, parovi i ostalo), a gradjani ga placaju. I u prethodnoj garnituri vlasti se pokazalo da je smo njihov instrument, a i sada.

  • Dusan

   Kad nam Petreus kreira javno mnjenje svojom televizijom nista nije nemoguce CIA snajka CIA i to je to... Koga briga za drzavu narod i zasto je bitno da N1 bude prva na listi ??? koga to jos zanima ??? sem toga svako kreira raspored svojih kanala onako kako zeli. Meni su prvi kanali eurosport sportklub i slicni. RTS tek na 6,7 mestu pink na 50. N1 medju prvih 30 pa sta. Sem toga N1 nije nikakva opoziciona televizija. Oni su samo sadrzajno uskladjeni sa politickim pozadincima koji zele da kreiraju svoju politiku. Takav je i Cosic koji je nekad bio dobar novinar a sad mu je sve lepse tudje i potpuno je zastranio sa svojim gospodarima Novog Svetskog Poretka. Prodaju se za male pare jer to sve sto rade narodu ne cine dobro nego bas naprotiv. Samo cine dobro svojim gospodarima. Sluge pokorne

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE