Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugarska da zaustavi ruski gas? Vučić nije siguran da je to tako lako

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije siguran da je Bugarskoj lako da zaustavi uvoz gasa preko gasovoda Turski tok kako je najavila ta zemlja.

  „Bugarska je rekla da će da prekine svoj uvoz gasa, nisam siguran da je to tako lako“, rekao je Vučić novinarima na skupu povodom početka radova na izgradnji deonice Požega – Duga Poljana na trasi autoputa Miloš Veliki.

  Dodao je da će Srbija plaćati tranzitnu taksu za transport gasa iz Rusije, gasovodom Turski tok kroz Bugarsku.

  „Mi kažemo hoćemo ruski gas iz Turskog toka, vi nama pustite do našeg gasovoda, mi to plaćamo, a šta je to što vi hoćete to je vaša stvar, nemamo problem“, rekao je Vučić.

  Zbog rata u Ukrajini Bugarska, kako su preneli mediji, neće obnoviti ugovor o snabdevanju prirodnim gasom sa ruskim Gazpromom.

  Razmatraju se alernativne isporuke i budući zajednički ugovor sa Evropskom unijom kako bi se izbegao nedostatak ovog energenta, rekao je u subotu zamenik premijera Bugarske Asen Vasiljev.

  Vučić je istakao da je za Srbiju dobro ako može da bude „nekog drugog gasa“. Uvek je, kako je rekao „sve dobrodošlo“.

  Sad je, po njegovim rečima, teško sa nekim racionalno razgovarati, jer „kad krene histerija svuda po svetu, to je nemoguće, pa je bolje kad malo prođe vreme da vidimo kako ćemo“.

  „Dolaze letnji meseci kada je potrošnja manja pa ćemo lakše da preživimo. Nemci se pripremaju za zimu, pa i Srbija mora od 1. maja da počne da se sprema za zimu. Očigledno teška, teška zima čeka sve zajedno“, rekao je Vučić.

  Povećane isporuke: Gasprom izvozi Evropi gas preko Ukrajine

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE