BU preinačio odluku FON-a: Da li se PONIŠTAVA doktorat Malog?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BU preinačio odluku FON-a: Da li se PONIŠTAVA doktorat Malog?

  Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) od 28. oktobra 2019. godine i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije “Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”.

  Mali je doktorat odbranio na FON-u 2013. godine, čime je imenovani učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Univerziteta u Beogradu.

  Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan FON-a nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta.

  “Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi”, navodi se u saopštenju.

  Rektorka Univerziteta Ivanka Popović izjavila je novinarima da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

  Ubrzo se oglasio i ministar finansija koji se nalazi u Skupštini Srbije gde obrazlaže predlog budžeta za narednu godinu, rekavši da je za njega danas tema Predlog budžet za 2020.godinu.

  “Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije”, rekao je Mali za Tanjug.

  Podsetimo, nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomene, predložilo meru izricanja javne osude za sporni doktorat.

  Oko 300 profesora Univerziteta u Beogradu podneli su žalbu na odluku Nastavno-naučnog veća FON-a, a žalbu je podneo i Siniša Mali.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Lola

   Cim im nesto ne odgovara, svaljuju na opoziciju, odn. daju politicki ton. Njegov plagijat nema veze sa politikom, koliko se secam 2013 bio je demokrata.

  • Dr Miggyy

   KRAJ DOKTORATU PLAGIJATU!? Kod većine akademskih građana sa doktoratom provejava mišljenje o doktoratu plagijatu ministra ljena ta;ka.Malog da je na kraju pobedila pravda nakon pet godina nemilosrdne borbe etički ispravnih ponašanja i ona druga neetička grupa, koja pošto poto htela je da promoviše ukradeni doktorat u doktorata časno i pošteno urađen. Na žalost tu se, bez potrebe i kompetencije stavio i predsednik Srbije, čime je narušio autoritet predsednika i ΛV kao pravnika, kako se hvali najboljeg studenta prava. Ovo sve nije trebalo i samozvanom doktoru Malom ni svemogućem i nekompetentnom za ocenu doktorate, gospodinu ΛV. On umesto podrške morao je da razreši Malog sa mesta ministra i da ga udalji iz SNS i politike. Nepostupanjem po kodeksu naneo je štetu i Malom i sebi i obrukao je kompletnu akademsku i građansku javnost, a ovako čovek bez ljudske etičnosti vodi jedno od važnih ministarstava, a još vuče repova sumnjivom kupovinom 24 stana u Bugarskoj i prebacivanje para na egzotičnim ostrvima. Takođe i rušenje Sava Male po sred crne noći je i njegovo delo ruku i mozga.. Pored ovoga, Mali treba da se izini prof. Karapandži, Teodoroviću i celokupnoj poštenoj javnosti, na svu sreću, još postoji. Valjda na svemu ovome je stavljena tačka?!

  • Baba Branka

   Znamo mi ministre da ti nisi plagirao doktorat. Plagirao je onaj što ti je pisao. Nevolja je što ne smeš da ga javno nagrdiš da je nesposobnjaković i sl. Taj, što ti je pisao, ti je baš žešće smestio, gajenje pamuka u Srbiji??? Tako je mogao da ti ubaci i kakaovac, kokosove i druge palme ali i ulov lososa. Da si odmah priznao, nije važno čije nepočinstvo, bruka bi bila manja. Da imaš trag morala, izgubio bi se u vidu lastinog repa u jedan (ili više?) od dvadeset četiri stana u Bugarskoj umesto što tandrčeš o budžetu!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE