Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  18 novih vozova

  Brzi voz Soko prevezao 1.500.000 putnika

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i v.d. direktor Srbija voza Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Beograd Centar dočekali 1.500.000-og putnika brzog voza Soko.

  Premijerka je ovom prilikom je istakla da je veoma ponosna što je železnički saobraćaj počeo da pokazuje svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje i čitavog regiona.

  ,,Brzom prugom između Beograda i Novog Sada za skoro godinu dana prevezlo se oko 2,5 miliona putnika, od čega 1,5 miliona Sokolom, najsavremenijim vozom u regionu. Ovo je lice jedne prosperitetne Srbije, ali i samo početak. Nastavljamo sa investicijama u železničku infrastrukturu i završavamo deo pruge do Subotice do kraja 2024. godine. Kada mađarski partneri izgrade svoju deonicu 2025. godine, biće nam potrebno samo par sati za putovanje između Beograda i Budimpešte. Otvaranje ove relacije je važno i za razvoj domaćeg turizma, jer će uticati na povećanje broja turista koji će u našu zemlju dolaziti iz Mađarske“, rekla je ona.

  Ana brnabić

  Premijerka Srbije Ana Brnabić (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

  Voz Soko i modernizacija železnice

  Premijerka je takođe naglasila da ne postoji veća investicija u kvalitet i zaštitu životne sredine od modernizacije železnice. Kao primer je navela da je dosadašnjim obimom saobraćaja na rekonstruisanoj pruzi ostvarena ušteda od 170.000 kg ugljen dioksida i podsetila da odgovoran rad pozitivno utiče na svaki aspekt kvaliteta života u Srbiji.

  Ministar Goran Vesić je istakao da brze pruge, koje će biti izgrađene do kraja decenije celom dužinom od Niša do Subotice predstavljaju novu sliku Srbije, koje svi građani žele da vide.

  ,,1,5 miliona putnika od Beograda do Novog Sada u Sokolu govori šta će se dešavati na brzoj pruzi Beograd – Subotica – Budimpešta kada je kompletno završimo. Nedavno sam razgovarao sa svojim mađarskim kolegom Janošem Lazarom da na stanici Beograd – Centar budu mađarska carina i policija, dok će srpska carina i policija biti u Budimpešti, tako da voz neće stajati na granici, a Beograd i Budimpešta biće povezani kao da su u jednoj zemlji“, kazao je ministar.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE