Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Probudi razgovor: ,,Novi kanali komunikacije, definitivno, pomažu da se bolje razumemo“ (VIDEO)

  Kafa ima jedinstvenu moć da nas okupi i natera da prevazilazimo barijere u komunikaciji. Zbog toga smo Međunarodni dan kafe obeležili u jedinstvenom konceptu Miele Experience centra sa prijateljima, učeći o kafi skoro sve što za par sati može da se nauči i pričajući o tome kako je i zašto nama kafa u životu važna.

  S obzirom na to da kafa inspiriše razgovore, stvara veze i budi naša čula razgovarali smo o komunikaciji i njenim kanalima sa Borislavom Miljanovićem, osnivačem i CEO Represent systema.

  Kada pripremate kolege za neki intervju ili javni nastup, kako ih savetujete?

  ‒ Pre svega, veoma je važno pobediti tremu, jer nas trema sprečava da budemo ono što jesmo. Oni moraju da vežbaju svoj nastup i da budu sigurni u ono što govore, jer će tako najlakše pobediti tremu i biti mnogo efektivniji u javnom nastupu. Druga bitna stvar jeste gestikulacija i uvek savetujem da ljudi koriste ruke i telo poput dirigentske palice, kako bi pojačali efekat priče o kojoj govore.

  Na kraju, savetujem sve da u toku svojih javnih nastupa ispričaju toplu ljudsku priču sa kojom će se publika poistovetiti. Ovo je odličan trik da vas publika zavoli i da se poveže sa vama.

  Borislav Mijanović, osnivač i CEO Respresent systema

  Borislav Mijanović, osnivač i CEO Respresent systema

  Da li, po vašem mišljenju, novi kanali komunikacije otežavaju ili pomažu da se bolje razumemo?

  ‒ Novi kanali komunikacije, definitivno, pomažu da se bolje razumemo, ali problem leži u tome što se u početku teško snalazimo u nečemu što je novo za nas. Uzmimo Tiktok za primer. Ovo je odličan kanal za edukaciju i ja sam sebe postavio na ovoj mreži, gde trenutno imam preko 10.000 pratilaca, ali da bih bio aktivan na njoj, moram da se snimam, da glumim i da poznajem osnovne tehnike editovanja video-klipova, što je ozbiljan posao, tako da je to najveći zadatak. Ko uspe da se snađe na novim kanalima ‒ sigurno će ostvariti veliki uspeh, jer oni, definitivno, olakšavaju i pomažu da se bolje razumemo.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE