Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inclusio

  Bojan i Rastko su razvili INCLUSIO – aplikaciju koja olakšava život osobama sa invaliditetom

  Osobe sa invaliditetom često se suočavaju sa brojnim preprekama u svakodnevnom životu, od pristupa javnim prostorima do obavljanja osnovnih dnevnih aktivnosti koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo. Upravo ti izazovi inspirisali su mladi dvojac, Bojana Martinovića i Rastka Damnjanovića da kreiraju inovativno rešenje za olakšavanje obavljanja svakodnevnih aktivnosti osoba s invaliditetom – aplikaciju Inclusio, piše portal Održime. 

  Inclusio je sistem koji pomaže osobama sa invaliditetom u pristupu objektima na javnim mestima kao što su banke, pošte, marketi i slično. Zasniva se na obaveštavanju zaposlenih u ovim objektima o prisustvu osobe sa invaliditetom, kao i o tačnom problemu i načinu na koji je potrebno da joj se pruži pomoć. Cilj je da se obezbedi nesmetano funkcionisanje za svakog pojedinca, pomogne kompanijama i njihovim zaposlenima da pruže najbolju moguću uslugu svim svojim klijentima, kao i da se podigne opšta svest o potrebama osoba sa invaliditetom.

  Kako su došli na ovu ideju

  “Oduvek sam bio svestan poteškoća s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, a tehnologija je bila alat koji mi je omogućio da pronađem rešenje za neke od tih problema,” počinje razgovor za Odrzime.rs ESG Web Platformu Bojan, kome je lično iskustvo sa invaliditetom podstaklo želju da kroz tehnologiju unapredi živote ljudi suočenih sa sličnim izazovima. On je rođen kao slabovida osoba, što ga nije sprečilo da bude samostalan i da se kreće gradom bez pomoći drugih. Nailazio je na mnoge barijere dok je pokušavao da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti, uglavnom pri poseti filijala kompanija poput banaka, prodavnica, pošta itd.

  Inclusio,

  Katapult

  On dalje ističe da je, uprkos brojnim tehnološkim rešenjima i aplikacijama namenjenim određenim tipovima invaliditeta, postojala praznina u komunikaciji između osoba sa invaliditetom i zaposlenih u javnim objektima. “Naša aplikacija Inclusio premošćava tu prazninu tako što omogućava korisnicima da efikasno komuniciraju svoje potrebe zaposlenima u realnom vremenu, što značajno olakšava njihovu svakodnevnu interakciju,” naglašava Martinović.

  Više o ovoj priči pročitajte na Održime.rs:

  https://odrzime.rs/primeri-dobre-prakse/bojan-i-rastko-su-razvili-aplikaciju-koja-olaksava-zivot-osobama-sa-invaliditetom-inclusio-za-inkluzivniju-svakodnevicu/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Katapult

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE