Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Serije 6 Gran Turismo dobitnik nagrade EuroCar Body Award 2017

  Na svojoj godišnjoj konferenciji u nemačkom gradu, Bad Nohajmu, eksperti za konstrukcije automobila iz čitavog sveta proglasili su model BMW Serije 6 Gran Turismo dobitnikom nagrade EuroCar Body Award 2017.

  Ova prestižna nagrada prvi put je uvedena 2002, a ovo je treći put da je model kompanije BMW njen dobitnik. Tri godine ranije, 2014. pobednik je bio BMW i8, a 2015. godine BMW Serije 7.

  BMW Serije 6 Gran Turismo, premijerno je predstavljen u Srbiji na novosadskom sajmu automobila, ubrzo nakon svetske premijere. Ovaj automobil kombinuje komfor putovanja u sedanu luksuzne klase sa estetskom privlačnošću kupea i istovremeno nudi visoki stepen funkcionalnosti. Inteligentna laka konstrukcija i povećana primena aluminijuma i čelika visokih čvrstoća za komponente karoserije i šasije doprinela je smanjenju mase novog modela BMW Serije 6 Gran Turismo u proseku za oko 150 kilograma u poređenju sa prethodnim modelom, a rezultat je koeficijent otpora vazduha – Cv 0,25.

  Članovi žirija posebno su istakli dizajnerska rešenja koja je BMW razvio za zadnji deo automobila, tačnije vrata prtljažnika. Karoserija modela BMW Serije 6 Gran Turismo je postavila novi reper, posebno zahvaljujući brojnim detaljnim strukturnim poboljšanjima i to uz zadovoljenje strožijih zahteva za slučaj sudara i malo uvećanim dimenzijama.

  Unutrašnjost automobila nudi veliki prostor, a uzdignuto mesto za sedenje obezbeđuje odličan pregled. Tri prostrana sedišta pozadi sa velikim prostorom za noge naglašavaju kvalitete vozila tokom putovanja, kao i činjenica da je prostor za glavu povećan uprkos nižoj liniji krova – zahvaljujući optimizaciji sistema sedenja. Vrata prtljažnika iz jednog dela u modelu BMW Serije 6 Gran Turismo standardno se otvaraju i zatvaraju električnim putem. Zapremina prtljažnika je 610 litara, a može se proširiti na 1800 litara spuštanjem naslona sedišta pomoću daljinske električne kontrolne funkcije.

  Više informacija o BMW Serije 6 GT možete dobiti u BMW salonu Delta Motors, u Radničkoj ulici broj 8 u Beogradu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE