BMW Biznis liga - Vojislav Lazarević: "Sinergija i timski rad su najvažniji" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Vojislav Lazarević: “Sinergija i timski rad su najvažniji” (VIDEO)

  Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora, Addiko Bank

  • Da li, po vašem mišljenju, dobar trening od prosečnog vozača može da napravi šampiona?

  Mnogo je faktora koji utiču na pravljenje jednog šampiona. Mnogo toga zavisi od godina vozača. U svakom slučaju, trening može da popravi performanse. U svakom sportu trening je bitan jer pravi reflekse koji kasnije u toku trke postaju rutina i dolaze do izražaja i prave razliku od vozača do vozača.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  Važna je pouzdana brzina. Bitno je da, ako treba, na nekim mestima dodate gas, a na nekim drugim pak popustite. Zato je bitno i da brzina daje stabilnost i pouzdanost onome ko drži volan u rukama. Ponekad, kada put prolazi kroz neki lep predeo, treba da napravite pauzu i zastanete da uživate, a sa druge strane, kada je put monoton, treba dodati gas i što pre proći tu deonicu.

  • Uspevate li uvek da procenite put ispred sebe?

  Ne uvek. Na sreću, to nije loše, jer upravo to što ne poznajemo put čini ga interesantnim. Važno je, kako to i propisi nalažu, prilagoditi vožnju uslovima puta. Onda je kvalitet vožnje i uživanje saputnika zagarantovano.

  • Koliko treba ulagati u mašinu (proizvod, uslugu i sl.), a koliko u „pit-stop” (ljude)?

  Mašinu su izmislili ljudi. Takođe, mašinu održavaju ljudi. Možemo da kažemo da mašina nije ništa bez ljudi. Sinergija je najvažnija, kao i timski rad. Kad pogledamo najbolji bolid Formule 1, ako je loše urađena promena guma, taj vozač neće trku završiti prvi. Izuzetno je bitno da timskim duhom i zajedničkim ciljem svi doprinesu da se trka završi na željeni način.

  Šta je to što je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru jesu dobri refleksi, odnosno, još preciznije – brzina reagovanja. I jedan i drugi moraju da u veoma kratkom roku donesu odluke koje mogu da promene ishod trke ili rezultat poslovanja.

  Isto tako, obojica se oslanjaju na svoje timove da maksimalno spreme automobil ili da daju savete koji će doneti željeni rezultat.

  Izvor: BIZlife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE