BMW Biznis liga – Miloš Perović: "Pored mašine važan je i trener" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Miloš Perović: “Pored mašine važan je i trener” (VIDEO)

  Takmičenje u vožnji automobila, koje je medijska kuća BIZLife organizovala uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, održano je na stazi NAVAK. Najbolji iz sveta biznisa odlično su se snašli i u ulozi iza upravljača BMW sportskih i biznis mašina BMW M440i xDrive i BMW 520d xDrive, a bili su podeljeni u mušku i žensku konkurenciju.

  Prvo mesto u muškoj kategoriji takmičenja odneo je Miloš Perović, COO Termovent.

  • Šta najviše cenite kod suvozača u poslovnom, a šta kod suvozača u privatnom životu?

  Da bi vozač imao što bolje prolazno vreme, neophodan je dobar suvozač, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Da bi prolazno vreme bilo što bolje, potreban mi je suvozač koji je timski igrač i sa kojim sam razvio osećaj poverenja. Na kojoj god stazi da se nađem, bilo da je to trka, poslovni poduhvat ili izazov u privatnom životu, u svom suvozaču vidim svog partnera, svoju desnu ruku i ravnopravnog saborca, jer i kada je volan u vašim rukama, prava odluka može zavisiti od najsitnijeg detalja koji donese igrač vašeg tima.

  Često nemate vremena da se lično uverite u sve detalje kako biste doneli pravu odluku i dali gas u krivini, ali tu je suvozač kome verujete i koji će vam pomoći da donesete pravu odluku i da zajedno napravite najbolji mogući rezultat.

  • Da li u biznisu nužno kao najbolji trku završi onaj koji ju je počeo sa pol pozicije?

  S obzirom na to da je otac osnovao firmu koju danas uspešno vodimo moj brat i ja, mogu slobodno da kažem da sam imao tu sreću da kao menadžer startujem sa pol pozicije. Pol pozicija je nešto što vam daje startnu prednost u odnosu na konkurente, ali me je iskustvo naučilo da je to samo jedan detalj u trci. Sama pol pozicija bez dobre strategije, plana kada se sipa gorivo i menjaju gume i dobrog „pit-stopa” – ne znači ništa.

  • Kako reagujete kada se pred vama nađe opasna krivina? Da li uspevate da procenite put ispred sebe?

  Veoma je važno da dobro upoznate stazu i da možete da predvidite šta se to dešava iza krivine. Ključ je u pripremi i smatam da je u pozicioniranju naše firme veliku ulogu igrala temeljna priprema, tj. predviđanje šta nas čeka iza neke opasne krivine i da li smemo da damo gas koji želimo. Kada imate proverene informacije, onda u opasnoj krivini možete dati i gas i napraviti ključnu razliku. Zajedno sa svojim timom, trudim se da svaku krivinu dobro procenim i na taj način napravim razliku onda kada je to najpotrebnije.

  • Koliko je važna mašina/kompanija za razvoj karijere?

  Mnogo različitih vozača je vozilo ferari, ali je samo Šumaher postigao rezultate vredne pamćenja. Jaka mašina će vam pomoći da brže razvijete pun potencijal i da krug završite sa dobrim prolaznim vremenom, samo pod uslovom da ste i vi dobar vozač, koji je, pored vozačkih sposobnosti i poznavanja mašine, veoma dobro upoznao stazu na kojoj vozi. Pored mašine/kompanije, smatram da je veoma važan trener/mentor, tj. osoba od koje možete kontinuirano učiti i koja vas može usmeravati u vašoj vožnji. Te dve stvari vas mogu dovesti do pozicije najboljeg na stazi.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE