Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW biznis liga, I kolo: „Morate biti dovoljno brzi da reagujete na hitne situacije“

  Počela je BMW biznis liga, a prvo kolo u 2024. godini obeležilo je zabavno druženje, kao i dobra atmosfera, ali pre svega – odlična vožnja na stazi. Takmičari su imali priliku da uživaju u atraktivnim BMW i MINI modelima i da iskuse potpuno nesvakidašnju dimenziju vožnje.

  Takmičenje, koje se odvija na NAVAK stazi, obuhvata različite discipline, dok učesnike tokom nadmetanja nadgleda sertifikovani BMW instruktor Mladen Alvirović. Pobednik muške konkurencije bio je Vladimir Popović, dok je čelnu poziciju u ženskom timu zauzela Andrea Radonjić.

  Vladimir Popović, CFO kompanije Transfera

  Vladimir Popović

  Idook media

  • Šta je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Zajednička je sposobnost donošenja brzih i efikasnih odluka, kao i dobra procena rizika, sposobnost prilagođavanja, komunikacione veštine, fokusiranost na timski rad i stalna težnja ka usavršavanjem.

  • Da li, po vašem mišljenju, vozač koji prvi put vidi stazu može da nadmaši iskusnog vozača?

  Gotovo sam siguran da je nemoguće ili veoma malo verovatno da vozač koji prvi put vidi stazu pobedi iskusnog vozača. Iskustvo vozača daje mu brojne prednosti, a samo iskustvo je prevelika prednost da bi je početnik mogao nadoknaditi.

  • Vozači često moraju da menjaju taktiku u toku trke. Da li ste i vi nekad bili u takvoj situaciji?

  Svakodnevno. U poslovnom svetu, ako želite da postignete cilj, konstantno morate da birate taktiku i da je, u skladu sa situacijama, menjate; ne možete uvek da igrate samo ofanzivno ili defanzivno i da pobeđujete.

  • Šta najviše cenite kod suvozača u poslovnom, a šta kod suvozača u privatnom životu?

  Moje mišljenje je da se iste vrednosti uglavnom poklapaju kod oba suvozača, a to su, svakako, poverenje, podrška, razumevanje, energija, poštenje, lojalnost.

  • Koliko se često usudite da „vozite bez ruku” (preduzimate relativno riskantne poteze)?

  Vrlo retko, jer svaki prevelik rizik nosi sa sobom velike posledice, koje je nekad nemoguće prevazići.

  • Da li vam se nekad desilo da pomislite da ste izgubili kontrolu, ali ste ipak uspeli da se „vratite na stazu”?

  Sigurno se desilo, jer u svemu što radite postoji puno spoljnih faktora koji utiču na vaše delovanje i vaš rad, ali dobrom samokontrolom i smirenošću uvek možete da se vratite u trku.

  • Koje odlike, po vašem mišljenju, čine šampiona?

  Šampione odlikuje kombinacija fizičkih i mentalnih sposobnosti, kao i određenih ličnih kvaliteta i talenata. Svakako bih izdvojio: energičnost, izdržljivost, posvećenost, upornost, odlučnost, želju za usavršavanjem.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  Sve zavisi od situacije, ali bih, svakako, veću prednost dao pouzdanosti. Naravno, ravnoteža je idealna. Potrebno je da budete dovoljno brzi da reagujete na hitne situacije, ali i dovoljno pouzdani da ispunite svoje obaveze i budete tu za druge.

  • Koliko treba ulagati u mašinu (proizvod, uslugu i sl.), a koliko u „pit-stop” (ljude)?

  U industrijama sa visokim stepenom automatizacije veća ulaganja u mašine i opremu obično su opravdana. U uslužnim delatnostima, gde je ljudski faktor ključan za interakciju sa klijentima i pružanje usluge, ulaganje u „pit-stop” (ljudske resurse) biće veće. Svakako, treba naći dobar balans i, u skladu sa potrebama, ulagati u oba segmenta, ali bih, ipak, dao prednost ljudima.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Idook media

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE