Blic: Bajatović "bacio" 11 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Bajatović “bacio” 11 miliona evra

  I pored toga što su dugovi Srbijagasa premašili milijardu evra, direktor Dušan Bajatović doneo štetnu poslovnu odluku koja košta firmu, ali i građane Srbije, piše Blic.

  Štetni ugovor koji pokazuje da je Bajatović stavio potpis na dogovor kojim se novac isplaćuje bez pokrića Jedna od njih je i gasifikacija Grocke, gde je plaćeno 16,5 miliona evra privatnom izvođaču za poslove koji nisu završeni.

  Toliko je para dao Milenijum timu od investicije vredne 29 miliona evra, koja je trebalo da se završi decembra 2014. godine, iako je urađeno samo 110 od ugovorenih 590 kilometara mreže. Dakle, pošto je Milenijum završio manje od petine posla, oni su trebali da budu isplaćeni sa nešto više od pet miliona evra.

  Sve preko toga je bačen novac. Sudeći po svemu, on bi isplatio i ostatak od 13 miliona, ali ga je u tome zaustavilo nekoliko članova Nadzornog odbora koji su zatražili da se plaćanje zaustavi jer radovi uveliko kasne. Oni su uradili analizu realizacije ugovora.

  Dobro je što je ova analiza urađena i što se videlo koliko je potpis Dušana Bajatovića naneo štetu kompaniji, ali indirektno i građanima Srbije jer se za ovaj posao uzeo kredit za koji je garantovala država.

  On je ugovorom omogućio da se izvođaču radova daju blanko menice, koje mogu da aktiviraju, ukoliko im se do 10. u mesecu ne uplati novac, bez obzira na to da li se poštuje dinamika radova. Ova malverzacija je zaustavljena sredinom 2015. na intervenciju Vlade, koju su obavestili članovi NO da Srbijagas plaća poslove koji nisu urađeni.

  A sve je počelo 2012. kada je pompeznim potpisivanjem ugovora između tadašnjeg predsednika opština Grocka Dragoljuba Simonovića, Milenijum tima kao izvođač radova i Srbijagasa najavljen posao veka.

  Dok iz Srbijagasa nije dobijen odgovor o dosadašnjoj realizaciji gasifikacije u Grockoj, u Milenijum timu kažu da su rokovi probijeni jer nije bilo planske dokumentacije.

  Zbog toga je rok za izvršenje radova produžen je aneksom. Posao su kočili i nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Naša kompanija ima sve neophodne resurse da se ovaj posao završi prema aneksu ugovora, kažu iz Mileniju tima.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE