Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Nikola Veličković, CPI Property Group (VIDEO)

  Nikola Veličković (28) nalazi se na poziciji Leasing Managera u kompaniji CPI Property Group, jedne od vodećih real estate kompanija u Evropi.

  Nikola Veličković diplomirao je komunikologiju na Fakultetu za medije i komunikacije, a na poziciji Leasing Managera u kompaniji CPI Property Group nalazi se od kraja 2020. godine. Bavi se komercijalnim aspektom ritejl parkova širom Srbije.

  • Šta mislite da vas je izdvojilo u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Duboko verujem da su moj karakter i moja ambicija zaslužni za dosadašnje poslovne uspehe i karijerno napredovanje. Zrelost, koja je uvek prednjačila u odnosu na vršnjake, i velika želja za sticanjem novih veština temelji su na kojima gradim svoju karijeru. Osećam da je ovo tek početak jedne lepe priče, za koju nisam siguran gde će me odvesti, ali znam da će put do tamo biti veoma interesantan i vredan, čemu se neizmerno radujem.

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Slažem se sa tom konstatacijom i vodim se pristupom da se pošten rad i iskrenost, pre svega, prema samom sebi – na kraju uvek isplate. Svestan sam da me kontinuirano usavršavanje i zalaganje mogu odvesti na prag ispunjenja svih ličnih potencijala, ali je u tom koktelu i mala doza sreće dobrodošla, a često i neophodna da bi se zacrtani cilj ostvario. Trudim se da sreću zaslužim i na nju gledam kao na nagradu za uložen trud, a nikako kao slučajnost ili svojevrstan bunar želja.

  • Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Jedini ispravan put je onaj sa puno izazova i zaobilaznih putanja, ako je moguće, bez previše prečica, koje skraćuju to dragoceno iskustvo. Ovo kažem stoga što je svaka od tih prepreka, zapravo, lekcija – koja, ukoliko je prihvatimo na pravi način, može značiti mnogo više od jednostavno ispunjenog cilja. Uz to, svakome savetujem da bude potpuno svoj, unikatan i da tu jedinstvenost neguje i podstiče, što u zbiru sa ličnim napredovanjem daje neprocenjiv resurs koji možete ponuditi na tržištu.

  Svakome savetujem da bude potpuno svoj, unikatan i da tu jedinstvenost neguje i podstiče, što u zbiru sa ličnim napredovanjem daje neprocenjiv resurs koji možete ponuditi na tržištu

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Dolazim iz internacionalne korporacije i generalno sam orijentisan ka velikim sistemima, ali to ne mora da znači da se jednog dana neću oprobati u preduzetničkim vodama. Smatram da je danas za taj korak potrebna hrabrost, koju ne moramo nužno svi posedovati, ali je treba prepoznati kod sebe ili u okruženju i bezuslovno je podsticati, jer može doneti višestruki benefit kako pojedincu tako i celokupnom društvu. Dakle, reč je o pitanju ličnog afiniteta, ali verujem da dobitna formula može biti kombinacija karijernog iskustva i preduzetničkog duha.

  • Verujete li u to da mladi mogu da promene ustaljenu poslovnu kulturu?

  Apsolutno verujem u snagu mladih u poslovnim vodama i podstičem sebe i svoju generaciju na ulaganje dodatnog truda radi pozitivnih promena. Svedoci smo nestvarno brzog razvoja u svim sferama poslovanja i mi, mladi, upravo smo ti koji kreiraju poslovnu kulturu za narednu deceniju ili dve. To često nije lak zadatak i iziskuje veliku količinu energije, ali glavni motiv treba da nam bude okruženje u kojem želimo da stvaramo i provodimo značajan deo svoje svakodnevice.

  • Šta vas je konkretno opredelilo za to da se profesionalno razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Nakon završetka studija, želeo sam da se što pre zaposlim i započnem karijeru, tako da kod mene nije bilo dileme oko ostanka u zemlji, već se više radilo o prirodnom sledu događaja. Iskoristiću priliku za digresiju na temu pitanja o sreći – meni se ona osmehnula kada sam se instinktivno pronašao u lizingu, koji je za mene bio savršen posao. Naravno, živimo i radimo u vremenu naglašene mobilnosti, tako da inostranstvo nikada ne treba isključivati kao mogućnost.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za deset godina?

  Ovaj tip pitanja nam često budi maštu, ali iz dosadašnjeg iskustva naučio sam da treba ići korak po korak sa planovima za budućnost. Potrudiću se da na ovo pitanje odgovorim što konkretnije: sebe vidim kao uspešnog menadžera na nekoj od rukovodećih pozicija, odakle bih mogao da pravim izvanredne rezultate zajedno sa svojim timom. Smatram da je svaki cilj dostižan ukoliko se okružite pravim ljudima koji dele istu viziju i nadam se da ću za deset godina biti u prilici da radim posao koji volim, sa ljudima koje profesionalno i privatno cenim, na projektima koje zajedno sanjamo.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE