BIZLife lista “30 ispod 30”: Marko Knežević, direktor marketinga, Termovent

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Marko Knežević, direktor marketinga, Termovent

  Marko Knežević je rođen 1992. godine u Beogradu. Tokom studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu bio je aktivno uključen u program i aktivnosti AIESEC-a, najveće organizacije vođene od strane studenata na svetu, gde je imao nekoliko vodećih uloga u oblastima prodaje i vođenja projekata. Svoje iskustvo u AIESEC-u završio je na poziciji potpredsednika za razvoj poslovanja na nivou cele Srbije.

  Nakon iskustva u AIESEC-u, 2016. godine priključuje se timu kompanije „Sport Vision” na poziciji menadžera za operacije poslovanja za tržište Evropske unije. U 2018. godini Marko prelazi u industriju nameštaja, gde na poziciji Country Managera u kompaniji NEFA, zajedno sa timom, uspostavlja kompaniju NEFA kao jednog od lidera u maloprodaji nameštaja na tržištu Srbije.

  Od juna 2019. godine, Marko prelazi u kompaniju Termovent, lidera u regionu u proizvodnji klima komora, čistih soba i usluga inženjeringa, gde trenutno radi na poziciji direktora marketinga. Sa fokusom na saradnju sa farmaceutskom industrijom, uključujući saradnju sa najvećim svetskim kompanijama u toj branši (Pfizer, Zoetis, Pharmasyntez), Markov glavni zadatak je širenje poslovanja Termoventa na nova evropska i svetska tržišta.

  Od 2019. godine Marko je član Srpske asocijacije menadžera.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Svi mi želimo da Srbija bude uspešna poput razvijenih zemalja iz Evrope i sveta i vrlo često zaboravljamo da smo direktno odgovorni za to. Zato, sa jedne strane, osećam odgovornost da ostanem ovde, a sa druge strane, osećam želju i motivaciju da utičem na taj rast i razvoj i budući potencijalni uspeh.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Pilot.

  Omiljeni predmet u školi?

  Matematika.

  Poslovni uzor?

  Fil Najt.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE