Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Jelisaveta Lazarević, Project Leader, AFA zajednica

  Od početka srednje škole, koju je pohađala u Kruševcu, ekonomija je bila važna oblast njenog interesovanja, zajedno sa glumom i odbojkom. Sa 19 godina se preselila u Beograd i bila jedan od pet studenata koji su dobili stipendiju za studiranje na FEFA. Tokom studija bila je član Studentskog parlamenta, Beogradskog modela Evropske unije (BEUM) i FEFA Opena, humanitarnog teniskog turnira. Godine 2015. bila je proglašena za jednog od najboljih studenata ekonomije u Srbiji od strane Saveza ekonomista Srbije. Godinu dana kasnije, počela je da radi kao asistent na istraživanjima u Centru za visoke ekonomske studije (CEVES), gde je učestvovala na projektu Svetske Banke – „Competitiveness and Job”, kroz koji je bliže upoznala strukturu srpske privrede i njene potencijale.

  Sa 24 godine počinje da radi kao asistentkinja na FEFA, a godinu dana kasnije upisuje PhD studije na FEFA fakultetu, gde je zajedno sa svojim kolegama i profesorima objavila tri rada. O rezultatima jednog od radova – „Nurturing and retaining talents in Serbia” – govorila je na Kopaonik biznis forumu.

  Prošle godine pridružila se AFA zajednici na poziciji Project Leadera i radi na projektima koji su posvećeni ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije i njihovom aktivnom uključivanju u kreiranje buduće digitalne civilizacije. Bila je član programskog odbora Innovation Week za 2019. godinu.

  Za sebe voli da kaže da je pasionirana ekonomskom naukom, naročito njenim razvojnim i održivim aspektom.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Ja sam prvo otišla, pa sam se vratila, i to zbog porodice i prijatelja, što je i razlog migracija po Evropi. Mislim da je danas red na našu generaciju da učini naše društvo i okruženje boljim mestom za život svih nas. I bez obzira na to da li su moji vršnjaci ovde ili u inostranstvu, suština je da sarađujemo i doprinosimo unapređenju ovog društva. Mi koji smo ovde – da bismo bolje živeli, a oni koji nisu – da bi imali gde da se vrate i bili ponosni na zemlju odakle dolaze.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Glumica.

  Omiljeni predmet u školi?

  U osnovnoj školi – likovno. U srednjoj školi – osnovi ekonomije.

  Poslovni uzor?

  Marijana Macukato, a od mlađih generacija imam idole: Greta Tunberg, kao i Anđela i Leonora Ristić, koje su osvojile drugo mesto na svetskom takmičenju iz robotike u Kini.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE