Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Hana Bugarin, NIS (VIDEO)

  Pored studija, profesionalno usavršavanje počinje na Katedri za menadžment i specijalizovane menadžment discipline Fakulteta organizacionih nauka, gde je radila kao student demonstrator. Zvanje master inženjera organizacionih nauka stiče na istoj katedri, a karijeru nastavlja radom u JP „Jugoimport SDPR”, gde širi oblasti primene stečenih znanja.

  Usavršava veštine pisanja investicionih studija i studija izvodljivosti, uz ideju pružanja podrške preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima u dobijanju sredstava iz IPARD fonda Evropske unije. Spajajući više interesovanja, istovremeno u Eurobanci radi na poziciji IT projektnog menadžera, gde upravlja realizacijom kompleksnih softverskih rešenja i stiče veštine neophodne za savladavanje poslovnih izazova.

  Član NIS-a postaje 2018. godine, kada dobija priliku za rad na realizaciji inovativnih IT projekata od strateškog značaja za digitalizaciju poslovanja. Sa svojim timom kreira tehnička rešenja i vodi implementaciju velikog broja inovativnih usluga i pogodnosti za potrošače NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica. U slobodno vreme Hana uživa u druženju sa porodicom i prijateljima, kao i šetnjama sa svojim kućnim ljubimcem.

  Ukoliko ste aktivan vozač, sigurno ste se susreli sa nekim od projekata koji su plod Haninog rada i tima profesionalaca sa kojima svakodnevno sarađuje. Plaćate QR kodom na NIS-ovim benzinskim stanicama? Uživate u mnogobrojnim pogodnostima i ponudama programa lojalnosti NIS-a „Sa nama na putu”? Koristite Drive.Go, mobilnu aplikaciju koja vam omogućava plaćanje goriva bez odlaska na kasu? Iza svih ovih inovacija, koje su odnedavno dostupne na tržištu, stoji tim ljudi koji svojim znanjem, veštinama i vizijom rade u službi boljeg korisničkog iskustva potrošača. Među njima je i Hana, koja kao „highlight” svog rada vidi saradnju sa kolegama i vrednosti koje stvaraju razmena znanja i kreativnosti razvojnih timova. Njen moto je: Svaki izazov je pokretač budućih pobeda.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Rekla bih da je to bio izbor fakulteta. To je bila svojevrsna prekretnica u mom životu, jer po završetku srednje škole nisam znala čime tačno želim da se bavim. Opredelila sam se za Fakultet organizacionih nauka i sada znam da je to bila prava odluka. Imala sam sreću da se upoznam sa izuzetnim profesorima i da znanje stičem kroz rad na zanimljivim projektima. Tu sam upoznala osnove strateškog menadžmenta i upravljanja i pronašla svoj profesionalni poziv, kojem sam ostala verna i danas.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Uvek ostavi prostora za nove lekcije.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Pre svega, to su moji roditelji i moja porodica, koji su me naučili šta znači biti istrajan i odgovoran u svim poslovnim i životnim poduhvatima. Bez njihove podrške i saveta danas ne bih bila tu gde jesam. Sada su tu i moje kolege iz NIS-a, vrhunski stručnjaci iz različitih oblasti i priznati lideri. Izuzetno sam zahvalna na prilici da svakog dana delim poslovne izazove sa timom stručnjaka i divnim ljudima koji me okružuju.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Put ka ispunjenju svakog novog cilja sam po sebi je uspeh. Verujem da je uspešan svako ko sa zadovoljstvom radi svoj posao, pronalazi se u radu i teži ka ispunjenju svojih poslovnih ciljeva. Iskreno, smatram da se uspeh ne može definisati kao trenutak u životu pojedinca nakon kog se osoba smatra uspešnom. Uspeh je beskonačna kategorija. Ukoliko volimo ono što radimo, svaki dan težimo ka novim pobedama.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Kvalitetno obrazovanje uz puno prakse.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Teško pitanje za nekog kome radno vreme često diktiraju projekti na kojima radi (smeh). Ukratko, koliko god je potrebno da bi projekat bio uspešan i završen u roku.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Čitav skup osobina čini uspešnog čoveka, a izdvojila bih posvećenost i istrajnost.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Kao neko ko je rođen početkom devedesetih godina, više se pronalazim u generaciji milenijalaca, a svoje generacijske vršnjake bih opisala kao mlade ljude velikih očekivanja, ekološki osvešćene i spremne na promene.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE