Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Predrag Panić, Mobi banka (VIDEO)

  Predrag Panić je direktor eksternih poslova i odnosa sa javnošću Mobi banke, delu PPF grupe, prve mobilne banke u Srbiji.

  Među više od 150 hiljada zaposlenih u PPF grupi širom sveta, zasigurno je jedan od najmlađih rukovodilaca. Iako ima 27 godina, takva pozicija ne dolazi kao potpuno iznenađenje, jer, iako možda zvuči neverovatno, već ima gotovo devet godina radnog iskustva u različitim sektorima i na različitim menadžerskim pozicijama.

  Pre nego što se pridružio timu jedne od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu, višegodišnje iskustvo sticao je u oblasti političkih komunikacija i u jednoj od vodećih agencija za korporativne komunikacije – Olaf & McAteer. Pored toga, radio je i u javnom i nevladinom sektoru u domenu regulatornih poslova. Bio je konsultant na više evropskih i međunarodnih projekata.

  Završio je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i diplomirani je politikolog za međunarodne poslove. Svoja znanja unapređivao je na brojnim domaćim i međunarodnim kursevima, studijskim posetama i projektima.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Verujem da se prelomni trenuci ne dešavaju sami od sebe – mi ih stvaramo malim pobedama. One se vremenom nadograde jedna na drugu, da bi dovele do velike pobede. Ona onda možda deluje kao da je došla niotkuda, ali je, zapravo, rezultat svega što ste uradili do tada.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Morate da održavate dobre odnose sa ljudima, na poslu i van njega. Umesto da trošimo vreme i energiju na negativnost – možemo, umesto toga, da se usredsredimo na mogućnosti. Dobri odnosi nam daju slobodu.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Imao sam nekoliko mentora do sada, nisu svi bili iz snova, ali je svaki imao ogroman uticaj na moj poslovni i lični razvoj. Trenutno imam odličnu mentorku.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Uspeh je kada ste srećni i kada radite ono što volite. Uspešan čovek je onaj koji zna da uživa u svom životu, zna zašto se budi svaki dan i vidi svrhu u svemu što radi. Definitivno, sebe smatram uspešnim i nimalo skromnim (smeh).

  • Obrazovanje ili praksa?

  Praksa potkrepljena obrazovanjem.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Posao koji radim se živi. Zaista ne mogu da kažem da imam radno vreme, pa tako često radim po 16 sati dnevno, a možete me videti i na Savi, kod mog prijatelja Strahinje na brodu – usred radne nedelje.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Pozitivnost. Gledanje na život sa vedrije strane smanjuje stres i povećava produktivnost, ne samo kod vas nego i kod ljudi u vašoj okolini.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Ja, zapravo, pripadam „milenijalcima”, a mi ne samo da konzumiramo više informacija nego bilo koja generacija pre nas već ih i teško filtriramo i kritički odvajamo žito od kukolja.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE