Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Đorđe Ostojić, CPM/MPC Properties (VIDEO)

  Đorđe je rođen u Senti, 1991. godine, a detinjstvo je proveo u Bečeju. Nakon završenih osnovnih studija na Ekonomskom fakultetu u Subotici, postaje stipendista Programa stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić” i odlazi na praksu u Nemačku, gde je radio na projektima uvođenja novih IT procesa i poslovima izrade dokumentacije za trening krajnjih korisnika kompanijskog SAP sistema. Nakon povratka u Srbiju, završava master studije na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu.

  Prvo zaposlenje u Srbiji i prve korake u real estate industriji započinje u kompaniji „Confluence Property Management”, gde postaje analitičar poslovnog planiranja. Od samog početka radnog angažovanja pokazao je izuzetan talenat za analizu i strateško planiranje, kao i spremnost za učenje novih tehnologija, što dokazuje i njegovo kompanijsko napredovanje.

  Nakon četiri godine rada na izradi biznis planova i poslovnih analiza, dolazi na mesto senior analitičara poslovnog planiranja. Na ovoj poziciji svakodnevno radi na implementaciji business intelligence (BI) rešenja na nivou kompanije. Pored posla koji radi, voli da putuje i istražuje nove gradove.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Tokom studija sam sasvim slučajno otišao na prezentaciju Programa stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić”, tokom koje sam shvatio da je to idealna prilika da dodatno usavršim svoje veštine putem prakse u Nemačkoj. Uz malo sreće, jedna od kompanija je izabrala baš mene, a svoju šansu sam maksimalno iskoristio.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Ključno je da budemo otvoreni ka novim znanjima i potrebno je da se konstantno usavršavamo. Danas, kada su nam informacije dostupnije nego što su ikada bile, svaki dan je prilika da naučimo nešto novo i da to onda i integrišemo u svoj poslovni i lični razvoj. Veliki napredak se retko ostvaruje iz jednog, krupnog koraka, već je najčešće potrebno nekoliko malih koraka kako bismo ostvarili zacrtani cilj. Takav razvoj možda zahteva više vremena i strpljenja, ali je, svakako, kvalitetniji i isplativiji na duže staze.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Ako bih mogao da biram, definitivno bih izabrao Ilona Maska (Elon Musk). Doneo je revoluciju u automobilsku industriju i predvodi istraživanja svemirske i raketne tehnologije. Čini mi se da podstiče zaposlene na razmišljanje van ustaljenih okvira i baš bih voleo da saznam kako uspeva da gradi inovativnu organizacionu kulturu i da najluđe ideje pretvori u realnost.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Možda zvuči kao kliše, ali smatram da je uspeh kada shvatimo da samo mi upravljamo svojom sudbinom. Čini mi se da je u našem društvu previše prisutan fenomen kolektiva i da se previše sakrivamo u njemu. Što pre shvatimo da naš uspeh zavisi samo od nas i što pre krenemo da preuzimamo odgovornost za svoje postupke, pre ćemo iskoračiti napred i izdvojiti se iz opšteg sivila.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Definitivno, praksa. Nažalost, u Srbiji postoji veliki jaz između obrazovnog i privrednog sistema, pa samim tim visoko obrazovanje nije garancija uspeha u budućnosti.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Iskreno, negde oko 10 sati dnevno tokom radne nedelje. Naravno, ovo se ne odnosi samo na posao, već pored toga izdvajam sat-dva za neke svoje lične projekte koji me opuštaju.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Izdvojio bih samopouzdanje, koje je apsolutno esencijalno. Neka osoba može imati odlično znanje i mnogo veština, ali ako nema samopouzdanja, vrlo verovatno neće uspeti u onome što radi.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Agilna, inovativna i snalažljiva.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE