BIZLife lista "30 ispod 30": Uroš Karaić, L'Oréal (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Uroš Karaić, L’Oréal (VIDEO)

  Karijeru je započeo kroz praksu i rad u Sektoru digitalnog oglašavanja u kompaniji „Direct Media”. Ova pozicija mu je pružila prva iskustva u radu sa klijentima i advertajzing industrijom. Nastavlja u startapu „SkyHighGrowth”, gde, kao Account Manager, svoje klijente vodi ka realizaciji potencijala na postojećim tržištima i ulasku na nova tržišta putem različitih digitalnih kanala komunikacije.

  Nakon startapa se vraća u agencijske vode i zapošljava u agenciji „Universal Media”, gde radi na poziciji regionalnog supervizora za medijsko planiranje na digitalnim kanalima oglašavanja za L’Oréal, kao klijenta, gde i ubrzo nastavlja svoju karijeru.

  S obzirom na nedostatak iskustva u radu u FMCG kompaniji, svoj put u L’Oréalu započinje kao Management Trainee, prolazeći kroz sve sektore poslovanja, što mu omogućava da na relativno brz način stekne jako dobar, celovit uvid u poslovanje i funkcionisanje jednog ovako velikog sistema.

  Danas radi na juniorskoj poziciji Product Managera, koja podrazumeva regionalno upravljanje razvojem brendova u kategoriji boja za kosu.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Želeo sam da radim „na strani klijenta”, a kako sam napredovao u sferi koja je samo delimično povezana, vremenom se činilo da se sve više udaljavam od toga. Shvatio sam da se nalazim pred dobro poznatim izazovom – za većinu pozicija se traži određeno iskustvo, a za sticanje iskustva je potreban rad na datoj vrsti poslova. Začarani krug.

  Odlučio sam da napravim korak unazad i krenem ispočetka. Prijavio sam se za trainee program u L’Oréalu, što se pokazalo kao najbolja moguća odluka, jer mi je na taj način pruženo vreme za sticanje osnovnog iskustva i znanja za dalji rad. Rizik se isplatio.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Do it right the first time.”

  Na prvi pogled, ovaj pristup zaista zahteva više napora i truda, ali je mnogo teže vraćati se na istu stvar iznova i iznova. Kada podvučemo crtu, ostaje nam vreme da se bavimo pravim stvarima, a ne zapušavanjem rupa koje su nastale zbog korišćenja loših prečica.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Osoba koja gradi samopouzdanje svojim mentijima tako što im nesebično prenosi znanje, ali ujedno im dozvoljava grešku iz koje mogu da nauče. Poverenje i odsustvo mikromenadžmenta je ključna odlika ovog odnosa. Imam privilegiju da trenutno radim u timu koji vodi upravo ovakva osoba.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Balans. Harmonija između poslovnog i privatnog života. Kada smo uspešni u svom poslu, a time ne urušavamo kvalitet života – ostvarili smo cilj.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Praksa, uz osnovno obrazovanje i vaspitanje. Čvrsto verujem u neformalno obrazovanje. Ono pravi jako veliku razliku.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Osam sati, sa izuzecima, naravno.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Integritet.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  „Čekaj da izguglam” – kao refleks.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE