BIZLife koktel petkom: Boulevardier - slatka posledica prohibicije (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife koktel petkom: Boulevardier – slatka posledica prohibicije (VIDEO)

  Koktel Boulevardier se često se opisuje kao „burbonska varijacija Negronija“, a pravi se od jednakih delova burbonskog viskija, Camparija i slatkog vermuta (služi se sa ledom ili bez).

  Definitivno podseća na Negroni, zahvaljujući Campariju i slatkom vermutu.

  Međutim, Boulevardier je možda možda 20 godina stariji od Negronija, tako da, zapravo, možemo reći da je Negroni džin varijacija Boulevardier-a. Da bismo ispričali celu priču, moraćemo da istražimo američku prohibiciju 1920 -ih i karijeru dvojice muškaraca u Parizu.

  Prohibicija je uništila barmene. Većina njih je morala da nađe drugi posao, budući da je njihova profesija po kratkom postupku ukinuta. Nekoliko avanturista se iselilo u Evropu i stvorilo ime vodeći novonastale barmene Starog sveta kroz krševita polja stvaranja koktela.

  Među prvima je krenuo Njujorčanin Harri McElhone. Veseli Harri, upravljao je šankom u hotelu Plaza u Njujorku. Dok se Amerika osušila, Harri se preselioi završio u Parizu gde je otvorio sopstveni lokal, Harry’s New York Bar. I u drugim američkim barovima u Parizu služeni su standardi,  kokteli nastali pre prohibicije, kao i nova pića-stvorena od evropskih sastojaka koja se nikada nisu pravila kod kuće, pomešana sa živahnom kontinentalnom genijalnošću.

  Jedno bogato piće tog miljea, The Boulevardier, pojavilo se u Harijevom vodiču za barove iz 1927. godine, Barflies and Cocktails. Bilo je to piće sa potpisom Erskine Gwynne, emigranta, književnika, urednika mesečnika, neke vrste pariskog New Yorker-a, pod nazivom The Boulevardier. I eto imena!

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE