Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivšim radnicima Zastave kamiona 79 miliona dinara

  Bivšim radnicima fabrike Zastava kamioni u stečaju u sredu, 16. novembra, biće namiren deo duga za plate i to isplatom sredstava iz rebalansa gradskog budžeta kojim je opredeljeno gotovo 79 miliona dinara.

  Kako je agenciji Beta rekao predstavnik bivših radnika Zastava kamiona, Milojko Popović, 307 bivših radnika na taj način će uspeti da naplati oko 70,8 odsto od svojih priznatih potraživanja, dok će i dalje ostati neizmiren dug od oko 40-ak miliona.

  Bivši radnici Zastava kamiona nisu mogli da namire svoj dug za plate kroz stečaj, pošto je procenjena vrednost fabrike mnogo manja od duga prema poveriocima.

  Grad Kragujevac je u budžetu opredelio sredstva za potraživanja zaposlenih u toj firmi odlukom Skupštine od 4. novembra, postupajući po zaključku Vlade Srbije da im ustupi svoja potraživanja od fabrike kamiona.

  Popović je kazao da su od ponedeljka, 7. novembra, radnici u Zastava kamionima počeli da potpisuju izjave da se umanuju njihova potraživanja u stečajnom postupku za iznos koji će im isplatiti grad Kragujevac.

  On je podsetio da su se radnici ranije odrekli kamate na svoja potraživanja, ali da se neće odreći ostataka duga od oko 40 miliona dinara, te će o tome nastaviti pregovore sa državom.

  Radnici Zastava kamiona su godinama vodili borbu za neisplaćena potraživanja. Država je do sada bivšim radnicima isplatila tri jednokratne socijalne pomoći, jednu od po 40.000 dinara i dve od po 50.000 dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE