Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bitkoin

  Bitkoin pao na NAJNIŽU VREDNOST u poslednjih godinu dana

  Rastuća inflacija, pad tehnoloških akcija i okruženje bez rizika doveli su bitkoin do najniže vrednosti u poslednjih godinu dana. Osim njega, i drugi coin-i su pali.

  Bitkoin, ethereum i druge vodeće kriptovalute dodatno su oslabile tokom vikenda. Izbrisale su blage dobitke iz prethodne nedelje.

  Globalna kripto tržišna kapitalizacija je pala na 1,03 biliona dolara. U pitanju je pad od 7,5 odsto za samo 24 sata, prema CoinMarketCap-u.

  Bitkoin je pao za 18 odsto u proteklih sedam dana, što je ispod 25.000 dolara. To je najniža tačka u 2022. godini i najniži nivo u poslednjih 12 meseci. Ethereum je prošao još gore. On je pao za 28 odsto u protekloj nedelji.

  Nisu pali samo bitkoin i ethereum. Svaki od 20 najboljih coin-a po tržišnoj kapitalizaciji je opao za dvocifreni procenat u poslednjih sedam dana.

  BNB je pao za 22 odsto prošle nedelje, Cardano (ADA) 24 odsto, XRP 18 odsto, Solana (SOL) 31 odsto, Dogecoin (DOGE) 28 odsto, Polkadot (DOT) 28 odsto, Avalanche (AVAKS) 35 odsto i Polygon (MATIC) 25 odsto.

  Kriptovaluta Terra (Pixels)

  Kripto tržište nije izgledalo stabilno tokom cele godine

  Aktuelna kripto zima počela je ozbiljno u prvoj nedelji maja, kada su glavni novčići pali zajedno sa berzom. Od tada tehnološke akcije su nastavile da trpe. Pad se intenzivirao prošle nedelje zajedno sa očitavanjem indeksa potrošačkih cena za mesec maj. To je pokazalo da su cene robe široke potrošnje porasle za 8,6 odsto u poređenju sa majom 2021. godine, što je najveća inflacija u odnosu na isti period prošle godine od 1981. godine.

  Bitkoin je godinama bio postavljen kao zaštita od inflacije. Uprkos tome, nije se tako ponašao 2022. U januaru ove godine dostigao je najviši nivo korelacije sa Standard and Poor’s 500 (S&P 500) i Nasdaq od 2020. godine.

  S&P 500 je berzanski indeks koji prati učinak 500 velikih kompanija koje kotiraju na berzama u Sjedinjenim Američkim Državama. To je jedan od najčešće praćenih indeksa kapitala. Nasdaq je globalno elektronsko tržište za kupovinu i prodaju hartija od vrednosti.

  U ovom trenutku, kripto i tehnološke akcije padaju ruku pod ruku.

  Posledice pandemije Covid-19, geopolitička neizvesnost i kontinuirana negativnost istaknutih zakonodavaca u vezi sa kriptovalutama uticali su na pad kriptovaluta i akcija.

  Izvor: Decrpyt.co

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE