Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Birra Moretti i FPU priredili zanimljivu izložbu studenata

  Autentično italijansko pivo, Birra Moretti, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, priredilo je zanimljivu izložbu radova studenata grafičkog dizajna i fotografije u Galeriji “Štab” koja je sinoć otvorena i trajaće do 10. jula. Izložba u prostoru šoping centra Galerija u Beogradu predstavlja deo projekta podrške mladim umetnicima u Srbiji i promocije njihovog stvaralaštva pod nazivom “Birramo umetnost”.

  izložba

  Umetnički događaj, ujedno, pruža mogućnost studentima da na atraktivnoj lokaciju imaju svoju završnu izložbu radova. Za ovu priliku odabrano je nekoliko master radova studenata grafičkog dizajna sa predmeta grafičkih komunikacija, prostorne grafike i plakata, a prikazana su idejna rešenja o vizuelnom identitetu kulturnih ustanova i kompanija, ali i dizajnu ambalaža različitih domaćih proizvoda.

  Posetioci izložbe, u kojoj je ulaz besplatan, biće ujedno u prilici da osete duh Italije zahvaljujući izloženim originalnim umetničkim radovima inspirisanim vrednostima koje Birra Moretti godinama neguje

  U okviru dvodnevne radionice koja je bila organizovana za studente osnovnih studija Fakulteta primenjenih umetnosti, mladi talenti, dobili su mogućnost da prenesu sopstveni doživljaj autentičnog italijanskog načina života i kulture. Nadahnuti malim životnim zadovoljstvima poput vremena provedenog sa porodicom i prijateljima, uživanja u hrani, odličnom društvu i sjajnom pivu, studenti su kreirali zanimljive elemente i dali svoj doprinos očuvanju Birra Moretti tradicije koja postoji od 1859. godine.

  izložba

  Pored studenata i brojnih ljubitelja umetnosti, važno mesto na svečanoj ceremoniji otvaranja imao je i vanredni profesor fakulteta na odseku za grafički dizajn i saradnik za međunarodnu saradnju, Miloš Ilić, jedan od kreatora izložbe:

  „Talentima su potrebni saborci i podrška. Ne zbog toga što su talenti krhki i nežni, nego zato što svi nivoi razvoja našeg društva zavise od toga kako se ophodimo prema talentima. Dizajn je artikulisana, strateška i inovativna delatnost. Kako će funkcionisati i izgledati naši proizvodi, buduće industrije i brendovi se može prepustiti slučaju… ili se može dizajnirati. Kako će izgledati naši gradovi i sela, se može prepustiti slučaju ili se može dizajnirati. Da li će kod nas pohrliti turisti ili ne, se može prepustiti slučaju ili se može dizajnirati… baš kao i naša budućnost, i budućnost našeg društva, koja se može prepustiti slučaju ili se može dizajnirati. Dizajn je stvaranje vrednosti. U post-industrijskoj eri u kojoj se nalazimo, dizajn je neraskidivo vezan sa skoro svakom razvojnom aktivnošću. Upravo zbog toga je podrška talentima važna delatnost, koju, na sreću svih nas, nisu svi potpuno zapostavili i na tome smo zahvalni“, rekao je ovom prilikom Ilić.

  Ovom događaju prisustvovao je i group brand manager kompanije HEINEKEN Srbija, Darko Milovanović, koji je istakao važnost projekta “Birramo umetnost” i podrške mladima tokom njihovog obrazovanja

  “Privilegija je što smo u prilici da sarađujemo sa Fakultetom primenjenih umetnosti, da podržimo mlade umetnike i inspirišemo njihovu kreativnost. Trudimo se da kroz akciju „Birramo umetnost“ podstičemo autentičnost u stvaralaštvu studenata, što je i jedna od glavnih vrednosti brenda Birra Moretti. Rezultat je ova izložba, koja je pokazala raskoš njihovog talenta, ali i potrebu da nastavimo da prepoznajemo, podržavamo i ohrabrujemo razvoj umetnika na početku njihove karijere”, istakao je Milovanović.

  brand manager kompanije HEINEKEN Srbija, Darko Milovanović

  brand manager kompanije HEINEKEN Srbija, Darko Milovanović

  Tokom svečanog otvaranja izložbe, svi prisutni su imali priliku da se uživaju uz prepoznatljivu italijansku muziku, i u pravom umetničkom ambijentu koji im je priredio Birra Moretti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Marijana Lacalandra

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE