Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  biramuspeh.com: Najlakši put do kandidata za praksu i buduće zaposlene

  Koliko je teško nezaposlenima da nađu posao, isto toliko je teško i poslodavcima da nađu adekvatne kandidate za otvorene pozicije. Srbija se suočava sa deficitom radne snage u mnogim sektorima, pa je poslodavcima sve teže da nađu odgovarajuće kandidate. Upravo iz ovog razloga napravljena je platforma biramuspeh.com koja nudi otvorene pozicije za radnu praksu, kao i bazu mladih koji žele da pohađaju praksu i steknu dragoceno iskustvo.

  U Srbiji je trenutno 234.000 mladih sa neadekvatnim statusom na tržištu rada. Veliki broj njih uopšte ne može da nađe stalno zaposlenje, niti eventualno praksu. Sa druge strane, poslodavcima je važno da imaju mogućnost da biraju kvalitetne kandidate, one koji žele da uče, napreduju i da razvijaju svoje veštine u tom sistemu.

  Veliki problem današnjice, koji su donele nove generacije, jeste sklonost ka čestom menjanju poslova

  Mladi kao da nemaju potrebu da sazrevaju u svojim kompanijama, već se razvio trend da se na svake dve do tri godine promeni poslodavac, za neznatno bolje uslove.

  To nije trend i problem samo u Srbiji, već u celom svetu. Poslodavci se bore da izađu na kraj sa tim. Ipak, ukoliko želite da angažujete mlade ljude željne novih znanja i radne prakse, UNICEF i Nacionalna služba za zapošljavanje nude rešenje.

  Jednogodišnjim Programom zapošljivosti mladih kroz radne prakse UNICEF i Nacionalna služba za zapošljavanje (NZS) zajedničkim snagama informišu mlade ljude između 15 i 30 godina bez radnog iskustva, ali i poslodavce o koristima ovog programa. Zainteresovani u deset gradova u Srbiji su mogli da se informišu o projektu i prednostima sistema za unapređenje statusa mladih u Srbiji. NSZ je takođe do sada informisala veliki broj mladih o programu kroz svoje baze nezaposlenih.

  biramuspeh.com, Čačak

  biramuspeh.com, Čačak

  Kako su naveli u UNICEF-u, mladi često nemaju realnu sliku o tome šta sve podrazumeva i kako izgleda tržište rada. Iz tog razloga, možda, nekada imaju drugačija očekivanja od onoga što se na tržištu dešava. Zato je posebno važno da iskoriste ovu priliku. Tako mogu steći osnovne veštine i početi da uče o zanimanjima koja bi u budućnosti mogla da postanu njihova profesija.

  Prema anketi koju je  sproveo UNICEF u Srbiji, i mladi i poslodavci programe praksi vide kao značajne. Problem je što mladi uglavnom ne znaju kome da se obrate, niti kako da stignu do potencijalnog poslodavca.

  Na platformi biramuspeh.com i mladi i poslodavci mogu da se prijave za učešće u ovom programu do 31. avgusta

  Budite deo programa i zaposlite mlade ljude željne sticanja znanja i iskustva.

  Mladi koji budu pohađali praksu kroz ovaj program dobiće nadoknadu od poslodavca u iznosu od 20 hiljada dinara mesečno.

  Stručnu podršku i partnerstvo organizatorima ovog programa pružili su i Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i kompanija Gi Group.

  Izvor: BIZLife

  Foto: biramuspeh.com

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE