Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na kafi sa preduzetnicama

  Biraju se najbolje PREDUZETNICE Zapadnog Balkana: Ovo su uslovi za prijavu

  Savet za regionalnu saradnju (RCC) je danas saopštio da je počela nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu – godišnje priznanje koje RCC dodeljuje treći put.

  Nominacije se primaju do 26. februara.

  Pozivaju se pojedinci, predstavnici institucija javnog i privatnog sektora, organizacija i svi drugi zainteresovani da nominuju ženu preduzetnicu godine u barem jednoj od sledećih šest kategorija.

  Kategorije izbora

  Prva kategorija je Žena ekološka preduzetnica (iz sektora proizvoda ili i usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, upotrebljavaju čišće tehnologije i program edukacije za „zelena“ radna mesta).

  broj radnih sati

  žene na poslu, unsplash

  Druga kategorija je Žena preduzetnica u umetnosti (iz sektora umetnosti, kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata).

  Treća kategorija je Žena preduzetnica u IKT sektoru (iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rešenja).

  Četvrta kategija je Mlada žena preduzetnica (za žene preduzetnice do 35 godina starosti iz raznih sektora).

  Peta je Žena preduzetnica u turizmu, a šesta kategorija ;je nova: Žena preduzetnica zvezda društvenih medija (koja je pokrenula, odnosno razvila posao korišteći moć društvenih mreža).

  Ko može da se nominuje

  Može se nominovati svaka građanka aktivna u privredi Zapadnog Balkana i vlasnica poslovnog subjekta registrovanog pre 31. januara 2023. godine. Posle odabira pobednice će biti pozvane da učestvuju na svečanom uručenju priznanja.

  Sve preduzetnice pobednice će moći da učestvuju i daju svoj doprinos Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobiju publicitet i imaju priliku za učešće na skupovima koje organizuje RCC.

  Inicijativa za Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana je pokrenuta 2022. godine da bi se odalo priznanje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima.

  Dodela ovog priznanje je deo aktivnosti u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i Programa za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a, a finansira je Evropska unija.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE